Blåvand

DOF Sydvestjylland, Esbjerg Kommune
LøRDAG 17. JANUAR 2015
 KL. 08:00
 Fugletur/Turrapport

Blåvand om vinteren er ensbetydende med dykænder og måger. Vi kan forvente Sortand, Fløjlsand, Ederfugl og Havlit. Med lidt held også Sortgrå Ryle og Snespurv og med endnu mere held én af de mere sjældne dykænder eller måger.

TILMELDING 

senest 15. januar til Kim MogensenTURLEDER Kim Mogensen, ()

KONTAKT Kim Mogensen, 4059 2244 (7200grind@gmail.com)

MØDESTED 

P-pladsen ved Hovedbiblioteket, Nørregade 19 i Esbjerg. Hjørnet af P-pladsen længst fra biblioteket.
Alternativt: P-pladsen ved Blåvand Fyr kl. 08.45.GPS 55.4692, 8.45473
SE STORT KORT

TURRAPPORT

6 vejrbidte fugleentusiaster mødte op i regn og hagl på parkeringspladsen ved Blåvand fyr kl. 8.45 til årets første tur.

På grund af den megen blæst og de kraftige regn- og haglbyger besluttede vi at droppe Blåvand for at tage til Filsø.

Vi lavede et kort stop ved Tane Sø, her rastede Sangsvaner, Grågæs, Gråænder og Troldænder.

Da der kom blå himmel og sol kørte vi ned til Børsmose Strand, hvor vi blev underholdt af en flok på 40 Sandløbere og lidt blandede flokke af Sølvmåger og Stormmåger.

Efter en kort kaffepause ved Kløvbakken, forsatte vi til den østlige P-plads ved Filsø. Her gik vi et stykke ud af grusvej, så vi kom i læ af granhegnet, hvor vi kunne nyde en flok på 3000 Bramgæs, blandet med lidt Blisgæs og Kortnæbbede Gæs.

Der var en stor blandet flok småfugle bestående af Bogfinker, Grønirisker, Kvækerfinker og Stillits (minimum 150), som konstant bevægede sig imellem granhegnet og græsmarkerne. På vandet fandt vi både Troldand, Hvinand, Pibeand, Knarand, Krikand og Spidsand i flotte pragtdragter.

Dagens højdepunkt var dog rovfuglene, som udover en lys Musvåge og 2 Tårnfalke bød på en flot adult hun Vandrefalk, som rastede tæt på os, så vi havde rig lejlighed til at nyde denne flotte fugl.

En af de gamle Havørne bevægede sig rundt i området og rastede på græsmarken i perfekt lys, så man rigtig kunne nyde denne imponerende fugl.

På vej tilbage til bilerne fandt vi på en pæl en rastende Blå Kærhøg – hunfarvet og, lige pludselig kom der en yngre Vandrefalk, som fik skabt lidt uro i gæssene og ænderne.

Inden vi kørte hjem gik vi en tur ud til Møllers Hus for at se, om der skulle ligge nogle fugle på vandet. Der var dog ikke mange fugle, men vi fik Stor Skallesluger i bogen. Derudover var der en flok af Sjagger og enkelte Stære, som rastede i træerne.
Endelig blev der hørt Fyrremejse.

Efter den sidste tår kaffe og dejlige hjemmebagte Muffins gik turen hjemover, efter en dejlig og fuglerig tur.

/Kim Mogensen