Nyhedsoversigt

         


Fuglekrise: En ud af tre fuglearter har det skidt i Danmark

fredag 8. november 2019
Det er en fuglekrise, og det råber på handling fra politikerne nu. Det er reaktionen fra Dansk Ornitologisk Forening på, at hver tredje ynglefugleart er i tilbagegang i Danmark.

Nybyggeri gør fredet fugl hjemløs

tirsdag 29. oktober 2019
Når de seneste mange års nybyggeri og renoveringer gøres tæt for at spare på energien, sender det samtidig den fantastiske flyver og fredet mursejler helt ud i kulden. Selv bæredygtige og svanemærkede bygninger svigter biodiversiteten og en af byens største naturoplevelser. Den gode nyhed er, at der findes bæredygtige løsninger, der billigt og let forener hensynet til klimaet med hensynet til at bevare mursejlerne.

Skovens trommeslager på stikkerne: Fremgang for flagspætten i Danmarks skove

tirsdag 29. oktober 2019
I de mørke måneder holder den store flagspætte lydmæssigt lav profil og går over til lavmælt lilletromme. Spætten har dog succes året rundt på den danske naturscene. Og om efteråret får Danmarks flagspætter besøg af artsfæller fra skove i nord.

Rekordstort antal traner til træf i Vejlerne

torsdag 17. oktober 2019
Jyllands største ansamling på knap 400 traner kan i disse dage opleves på Bygholmengen i reservatet Vejlerne. Europas højeste fugl holder sine årlige afdansningsballer på engen, og der bliver flere og flere dansere fra år til år. Fra publikumstårne kan man opleve tranedansen på engen, inden fuglene går til ro.

Droslerne er over os: Højsæson for hvinende stemmer fra nattehimlen

torsdag 17. oktober 2019
Vindrosler i titusindvis flyver i denne tid hen over hovedet på os i ly af efterårets mørke nætter. Særligt på stille, disede aftener kan man høre droslernes lyse stemmer trænge igennem den mørke himmel.

Bogudsalg i bøgeskovene: Fede tider forude for finkefugle

torsdag 10. oktober 2019
De danske bøgeskove bærer frugt som sjældent set i disse uger, da 2019 er et oldenår. Den rigelige føde sætter gang i en kædereaktion i naturens husholdning. Først ligger der frugter ad libitum i skovbunden, så kommer der sultne mus og frøædende fugle, og til sidst langer kødædere som ugler og rovfugle til fadet. Der er udsigt til tidlige ynglepar af natugler med store kuld i 2020.

Europa vil kigge efter millioner af trækfugle

fredag 4. oktober 2019
Lørdag 5. oktober vil flere tusinde ornitologer i 40 lande i Europa observere trækfugle på et halvt hundrede lokaliteter, hvor fugletrækket er i bevægelse. I Danmark vil Dansk Ornitologisk Forening (DOF) byde på fuglekig fra landets nordligste, vestligste og sydligste punkter, når European Birdwatch Day får luft under vingerne.

Godt nyt til Danmarks rovfugle: Jægere bakker op om en udfasning af bly i riffelpatroner

fredag 4. oktober 2019
For at undgå blyforgiftning af ådselædende rovfugle skal bly ud af al ammunition til jagt. Også af hensyn til mennesker, der spiser kød nedlagt med riffel, bør bly erstattes af miljøvenlige materialer. Jægere og ornitologer sigter nu i samme retning mod et blyforbud.

Fugle Overalt - læringspunkter og ny viden

onsdag 2. oktober 2019
Fugle giver oplevelser, uanset om vi ser dem på parkeringspladsen, på vej til arbejde, i børnehaven eller ved skov og strand. Fugle giver trang til at beskytte og bevare naturen.

Baggrund: Bly vejer tungt som en trussel mod rovfugle

fredag 27. september 2019
I Danmark nedlægges årligt rundt regnet 110.000 stykker hjortevildt, mange med blyholdig riffelammunition. Det øger risikoen for, at ådselædende rovfugle som havørne, kongeørne og glenter bliver forgiftet med blyholdige fragmenter i rester fra nedlagt vildt.

1  |  2  |  3  |  ...  |  165     NÆSTE