Nyhedsoversigt

         


Vindmøller kan true kongeørne i Store Vildmose

fredag 14. juni 2019
Det vil være det rene hasardspil med nogle af Danmarks mest sjældne ynglefugle at placere 16 vindmøller, der tårner sig 150 meter op i det flade landskab i Store Vildmose kun tre kilometer fra kongeørnenes rede, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Også flokke af svaner og gæs kan komme i farezonen, hvis møllevingerne kommer til at snurre i området

Sjælden yngleplads for vandrefalke sprængt i luften

fredag 14. juni 2019
Det skete med et brag på slaget 11:00 torsdag den 23. maj, da det kulfyrede Enstedværket ved Aabenraa blev jævnet med jorden ved en nøje planlagt aktion udført af et tysk sprængningsfirma.

DOFs formand med tre klare ønsker til en ny regering

tirsdag 11. juni 2019
Danmarks kommende regering skal følge op på de grønne løfter fra valgkampen med det samme. Det fremgår af altinget.dk, hvor cheferne fra fem toneangivende miljøorganisationer, kommer med deres ønsker til miljø- og naturområdet.

Vindmøller er farlige for store rovfugle

torsdag 6. juni 2019
Fuglerige områder bør friholdes for et farligt naboskab af snurrende vindmøller. Planlæggerne skal blive bedre til at tænke fuglene ind i sammenhængen, når vindmølleparker placeres, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF)

GPS-sender afslører: Ung havørn dræbt af snurrende vindmølle

torsdag 6. juni 2019
En ung dansk havørn udstyret med GPS-sender er blevet dræbt af en vindmølle på Falster. Den ulykkelige hændelse demonstrerer, hvor effektivt ny teknologi kan bruges i forskningens tjeneste. Desuden minder den om betydningen af at placere vindmøller i god afstand fra fuglerige områder

Husk den internationale fuglebeskyttelse på valgdagen – det gjorde regeringen ikke!

tirsdag 4. juni 2019
På Naturmødet i Hirtshals proklamerede Venstres Morten Løkkegaard, at den siddende regering havde udpeget 30.000 ha nye Natura 2000-områder. Han glemte diskret at nævne, at det var som kompensation for afbeskyttelsen af et tilsvarende areal.

Gåsegrib set over Skagen torsdag middag

torsdag 23. maj 2019
Netop nu flyver en af Europas største fuglearter omkring i det nordjyske i skikkelse af en gåsegrib med et vingefang på godt to en halv meter. Gribben blev set omkring middag over Skagen og senere på vej mod syd over Hulsig Hede. I juni 2016 fløj 34 gåsegribbe Jylland tyndt på fire dage. Hvem ved: måske er dagens gåsegrib et varsel om flere gribbe

DOF mener: Helt ude i skoven at fælde fremtidig vildskov

torsdag 16. maj 2019
Fæld skoven! Det er indirekte den politiske parole, når staten skal finansiere omlægningen fra produktionsskov til urørt skov. Regeringen har tidligere vedtaget, at i op til 10 år for løvskov og 50 år for nåleskov må Naturstyrelsen udtage træværdier for at fremme naturprocesser mod mere varierede og naturlige skove. Det er en politisk fadæse, der er helt ude i skoven.

Sensationelt besøg af spansk spurv i Skagen

torsdag 16. maj 2019
For første gang nogensinde i den danske natur blev der onsdag set en spansk spurv, en nær slægtning til vores hjemlige gråspurv. Den sjældne spurv blev kun set af fuglefotografen Leif Jensen, der med en række kameraknips dokumenterede fundet, som fandt sted i den nordlige udkant af Skagen

Så er den her - DOFbasen som app til din Iphone

torsdag 16. maj 2019
Det er maj måned, og der venter en forlænget weekend lige rundt om hjørnet, så du skal da helt sikkert i felten. Med dig kan du nu tage den længeventede DOFbase-app.

1  |  2  |  3  |  ...  |  161     NÆSTE