Nyhedsoversigt

         


Velkommen i kirken til mursejlere og natugler

tirsdag 17. maj 2022
De fleste danske kirker er lukket land for fugle, der yngler i huller og tårne. Men i Tornby Kirke syd for Hirtshals er kirketårnet åbent for fugles familieliv.

Surfere skræmmer svaner og andefugle ud af beskyttet fjord

torsdag 5. maj 2022
Avnø Fjord i Sydvestsjælland er en del af et Natura 2000-område, der skal tilgodese vandfugle. Men kitesurfere og windsurfere med blafrende sejl stresser og skræmmer fugleflokkene, så de forlader fjorden.

Danmarks berømte fuglemagnet har Europas største rovfugletræk

fredag 29. april 2022
Vil du se rovfugle i massevis og gerne mange forskellige arter? Så pak kikkerten og tag til Skagen. Her samles de flotte og sjældne fugle for at flyve den 70 km lange tur over åbent hav mod den svenske kyst. Trækket kulminerer i april-maj.

Farligt fuglefjeld med ridekoloni lukket for besøgende på stranden

tirsdag 26. april 2022
Den 47 meter høje kalkklint Bulbjerg slår revner i en grad, så det kan være livsfarligt at færdes langs stranden og på toppen af klinten. Derfor er der indført et forbud mod at færdes nedenfor Bulbjerg, hvis stejle sider huser Danmarks største koloni af rider.

Løsrivelsen fra russisk gas må ikke gå ud over naturen

onsdag 20. april 2022
Vindmøller og solceller kan med solid planlægning etableres mange steder i Danmark, uden at det går ud over vores trængte natur, skriver Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Jægerforbund i et fælles debatindlæg på Altinget.dk.

Rotter bekæmpes på øer som livsforsikring for jordrugende kystfugle

tirsdag 19. april 2022
Sårbare ynglefugle som klyder, edderfugle, terner og hættemåger mister æg og unger, hvis der er brune rotter på deres yngleøer. Men flere steder i den danske kystnatur får rotterne kamp til knurhårene, når jægere med rottehunde rykker ud og bekæmper øernes altædende gnavere.

Åbent brev: Stå fast, Rasmus Prehn!

tirsdag 5. april 2022
Danmarks natur er trængt og derfor skal den danske regering holde fast i modstanden mod opdyrkning af braklagte arealer, lyder det i et åbent brev til fødevareminister Rasmus Prehn, miljøminister Lea Wermelin og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Læs det åbne brev her.

Klimaændringer giver arktiske gæs medvind om vinteren

tirsdag 5. april 2022
Bestanden af blisgæs, som holder vinter i Nordvesteuropa, er femdoblet i løbet af de seneste årtier. Et rekordstort antal blisgæs på op imod 20.000 individer har denne vinter søgt føde i det grønne danske vinterlandskab. De kommende uger vil gæssene sætte kursen mod nordøst og ynglepladserne på tundraen i Arktis.

VIDEO: Mår angriber stor hornugle: Det er helt vildt

fredag 25. marts 2022
UgleTV dokumenterer vildt angreb på uglerede. I en blodig kamp mister stor hornugle-parret deres æg til en mår. Dansk Ornitologisk Forenings stor hornugle-ekspert kalder angrebet meget usædvanligt.

Naturnationalparker: Ornitologer glæder sig over naturens ti nye åndehuller

torsdag 24. marts 2022
Der er sikret vigtig hjælp til naturen og garanti for naturoplevelser efter ti nye naturnationalparker netop er præsenteret. Det nye skridt på vejen til at løfte natur og biodiversitet glæder DOF BirdLife.

1  |  2  |  3  |  ...  |  193     NÆSTE