Nyhedsoversigt

         


GPS-teknik fortæller nyt om fugletrækket: Solsort fløj nonstop til England fra Skagen Odde   

fredag 22. januar 2021
I efteråret 2020 blev 30 solsorte fanget af ringmærkere på Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fuglestationer i Skagen og Blåvand. Droslerne er med i et europæisk forskningsprojekt, der ved hjælp af GPS-sendere skal afsløre fuglenes rejseruter og rastepladser. En af solsorterne fra Skagen har sendt nyt fra trækket over Nordsøen. GPS-teknikken er blevet så raffineret, at også fuglefaunaens letvægtere kan få sendere på ryggen.

Kun anden gang i Danmark: Prærietrane fra Nordamerika holder vinter på Sydsjælland

fredag 15. januar 2021
En sjælden prærietrane fra Nordamerika blev i går opdaget på en mark mellem Vordingborg og Næstved. Fuglen opholder sig formentlig fortsat i området omkring Avnø og vil blive eftersøgt flittigt af ornitologer fra nær og fjern.

Trods sne og kulde: Ny rekord af røde glenter  

fredag 15. januar 2021
En landsdækkende tælling den forgangne weekend resulterede i 439 røde glenter i Danmark. Aldrig tidligere har den danske midvinter budt på så mange af de røde rovfugle.

Ny giftsag kræver rovfugleofre: Musvåger fundet døde i Hillerød

onsdag 13. januar 2021
Center for Diagnostik DTU har obduceret to musvåger fra Jagtvej i Hillerød. Konklusion: begge rovfugle er døde af insektgiften methomyl, der har lammet musvågernes åndedrætsmuskler. Giften har været forbudt i EU siden 2008.

Vintertælling af glenter: På udkig efter røde rovfugle i den blå time

torsdag 7. januar 2021
Ornitologer landet over vil i den kommende weekend 9-10. januar spejde efter røde glenter, der ud på eftermiddagen stimler sammen for at overnatte kollektivt i småskove. Den danske vinterbestand af rød glente skal skrives i mandtal.

Lysene i mørket: Standfuglene indleder sæsonens fuglesang

onsdag 6. januar 2021
De er allerede i gang derude, fastliggerne i den danske småfuglefauna. Rødhals, musvit, gærdesmutte, solsort og ringdue er blandt de første til at indlede året med sang. De har brug for at fortælle artsfæller, at deres territorier er optaget.

Danmarks smukkeste fugl elsker Trekantområdet

søndag 3. januar 2021
Isfuglen har sammen med vandstæren og bjergvipstjerten en særlig tilknytning til Trekantområdet, viser Danmarks største kortlægning af ynglefugle, ’Fugleatlas’.

Havørnerekord: Danmarks natur har fostret mindst 1.224 unger på to årtier

mandag 28. december 2020
2020 har budt på 134 danske ynglepar af havørne. 121 af disse par har haft ynglesucces og har tilsammen fået 138 unger ud at flyve. Det er det højeste antal udfløjne unger i løbet af én ynglesæson, oplyser Projekt Ørn i Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

DOF UNG får ny frontfigur: Vi skal tilbyde fællesskabet om fuglene

mandag 28. december 2020
Nina Yasmin Ali overtager posten som forperson for DOF UNG. Vækstlaget af unge frivillige i DOF er i fremgang. Det skal fortsætte, og samarbejdet med unge i udlandet skal øges, siger Nina Yasmin Ali.

Guide: Havne og måger er en ægte vinterdisciplin

lørdag 26. december 2020
Hvis du skal ud for at kigge på fugle om vinteren, så skal du på havnen, og her er det særligt mågerne, der skal i kikkerten. Forstander på Skagen Fuglestation, Simon S. Christiansen, giver dig en guide til den gode havnetur med måger.

1  |  2  |  3  |  ...  |  179     NÆSTE