Nyhedsoversigt

         


Mountainbikere skal ud af fredet natur: Fugle får fred for cykler i fredet bakkeland

tirsdag 26. november 2019
Det skal være slut med fræsende cykelhjul og forstyrrende tohjulede ryttere døgnet og året rundt i det naturskønne og fuglerige terræn omkring Poulstrup Sø og Lundby Bakker i Himmerland syd for Aalborg. Fredningsnævnet har pålagt Aalborg Kommune af afvikle to mountainbikeruter, som kommunen selv har anlagt i de to fredede områder. Ruten både skæmmer og skræmmer.

Havørnen sætter rekord i antal unger: Danmarks natur har nu fostret flere end 1.000 havørneunger på to årtier

onsdag 20. november 2019
2019 har budt på 85 danske ynglepar af havørne. Knap 80 af disse par har haft ynglesucces og tilsammen fået 130 unger ud at flyve. Det er det højeste antal udfløjne unger i løbet af én ynglesæson, oplyser Projekt Ørn i Dansk Ornitologisk Forening.

Over 300 danskere har fingeren på fuglepulsen

fredag 15. november 2019
Punkttællinger af fugle er internationalt bredt anerkendt som en af de bedste indikatorer for naturens tilstand på landjorden. Dansk Ornitologisk Forening opfordrer flere fuglevenner til at være med, skriver bladet Fugle & Natur.

Naturbeskyttelse er et ”både og”

fredag 15. november 2019
Der er brug for mere plads til vild natur i Danmark i særlige naturzoner. Men hvis man satser ensidigt på naturzoner og rewilding, så vil det gå ud over både sjældne og almindelige fuglearter og forringe de nære naturoplevelser for danskerne, skriver bladet Fugle & Natur.

Fuglekrise: En ud af tre fuglearter har det skidt i Danmark

fredag 8. november 2019
Det er en fuglekrise, og det råber på handling fra politikerne nu. Det er reaktionen fra Dansk Ornitologisk Forening på, at hver tredje ynglefugleart er i tilbagegang i Danmark.

Nybyggeri gør fredet fugl hjemløs

tirsdag 29. oktober 2019
Når de seneste mange års nybyggeri og renoveringer gøres tæt for at spare på energien, sender det samtidig den fantastiske flyver og fredet mursejler helt ud i kulden. Selv bæredygtige og svanemærkede bygninger svigter biodiversiteten og en af byens største naturoplevelser. Den gode nyhed er, at der findes bæredygtige løsninger, der billigt og let forener hensynet til klimaet med hensynet til at bevare mursejlerne.

Skovens trommeslager på stikkerne: Fremgang for flagspætten i Danmarks skove

tirsdag 29. oktober 2019
I de mørke måneder holder den store flagspætte lydmæssigt lav profil og går over til lavmælt lilletromme. Spætten har dog succes året rundt på den danske naturscene. Og om efteråret får Danmarks flagspætter besøg af artsfæller fra skove i nord.

Rekordstort antal traner til træf i Vejlerne

torsdag 17. oktober 2019
Jyllands største ansamling på knap 400 traner kan i disse dage opleves på Bygholmengen i reservatet Vejlerne. Europas højeste fugl holder sine årlige afdansningsballer på engen, og der bliver flere og flere dansere fra år til år. Fra publikumstårne kan man opleve tranedansen på engen, inden fuglene går til ro.

Droslerne er over os: Højsæson for hvinende stemmer fra nattehimlen

torsdag 17. oktober 2019
Vindrosler i titusindvis flyver i denne tid hen over hovedet på os i ly af efterårets mørke nætter. Særligt på stille, disede aftener kan man høre droslernes lyse stemmer trænge igennem den mørke himmel.

Bogudsalg i bøgeskovene: Fede tider forude for finkefugle

torsdag 10. oktober 2019
De danske bøgeskove bærer frugt som sjældent set i disse uger, da 2019 er et oldenår. Den rigelige føde sætter gang i en kædereaktion i naturens husholdning. Først ligger der frugter ad libitum i skovbunden, så kommer der sultne mus og frøædende fugle, og til sidst langer kødædere som ugler og rovfugle til fadet. Der er udsigt til tidlige ynglepar af natugler med store kuld i 2020.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  166     NÆSTE