Nyhedsoversigt

         


Nye tider for trækkende traner: Tranens rejse mod nord har skiftet karakter

torsdag 25. marts 2021
For få årtier siden var der ofte tale om en ketchupeffekt, hvor et massivt træk af traner over Østdanmark pludselig fandt sted i løbet af få dage med østenvind. Nu om dage siver flokke af traner i stedet over en bred front gennem længere tid uanset vindretningen over store dele af Sjælland og Sydøstdanmark.

Uglemor forsvundet: Flygtede fra reden og æggene

mandag 22. marts 2021
Et mysterium har ramt UgleTV. Søndag flygtede uglemor pludselig fra sin rede og æg. Hun er ikke set siden, derfor frygter DOF’s ugleekspert, at en forstyrrelse har spoleret ugleparrets ynglesæson.

Vild milepæl: Tim har indtastet en million fugleobservationer

fredag 19. marts 2021
Tim Andersen har nået en imponerende rekord med mere end en million fugleobservationer indtastet i DOFbasen. Det er ikke bare en flot indsats, det er også et værdifuldt bidrag til overvågningen af Danmarks fugle.

Spøgelset mellem tagrørene: Rørskovens hejre har fremgang i det skjulte

onsdag 17. marts 2021
Den er spøjs, den er sky, og så er den succesfuld. Den hemmelighedsfulde rørdrum har mangedoblet sin danske bestand i løbet af de seneste fire-fem årtier.

Åbent brev: Glem ikke marknaturen i landbrugspakken

mandag 15. marts 2021
Regeringen skal huske hensynet til biodiversiteten og give en håndsrækning til landbrugslandets trængte arter i arbejdet med landbrugspakken, lyder opfordringen i et åbent brev fra Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening til miljøministeren og fødevareministeren.

Fugleinfluenzaen hærger i Danmark: Flere end 200 vilde fugle er påvist døde af fugleinfluenza på fire måneder

onsdag 10. marts 2021
Den meget smitsomme fugleinfluenza H5N8 har bredt sig til vilde fugle over hele Danmark. Det er gået særligt hårdt ud over vandrefalken, men også svaner og gæs er bukket under i foruroligende antal. Til gengæld er bestanden af danske havørne tilsyneladende gået næsten fri af virussygdommen. Den aktuelle fugleinfluenza er indtil nu påvist i 206 vilde fugle, der er fundet døde siden slutningen af oktober 2020. Udover H5N8 er der også påvist enkelte tilfælde med beslægtede virus af subtyperne H5N5 og H5N3.

Storkesæsonen er i gang: Der er storke på rederne i Smedager og Gundsølille

mandag 8. marts 2021
En tidlig ankomst tegner godt for ynglesæsonen 2021 for Danmarks bestand af hvid stork, der sidste år var det bedste i et kvart århundrede, da syv par ynglede.

Ingen rapporter om døde måger

fredag 5. marts 2021
En efterlysning at døde måger i vandkanten ramt af skud har ikke givet en eneste anmeldelse. Det er glædeligt, skriver formanden for DOF's Naturpolitiske Udvalg.

Frygt for fugleinfluenza i falke: Vandrefalk fundet død på Nordjyllandsværket

fredag 5. marts 2021
Ynglesæsonen 2021 er endegyldigt slut, inden den for alvor kom i gang, for Danmarks nordligste ynglepar af vandrefalk på Nordjyllandsværket ved Limfjorden. Hannen er fundet død, og hunnen er sporløst forsvundet efter at parret var set dagligt frem til slutningen af februar.

20 år gammel snehvid musvåge holder stand med udsigt til motorvej

tirsdag 2. marts 2021
De seneste uger med sne har den været godt camoufleret, den hvide musvåge, som tilsyneladende i en lang årrække har holdt til ved Gevninge nær Holbæk-motorvejen. Den hvide rovfugl kan minde om en arktisk sneugle, men den er pæredansk med smag for mus og ådsler.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  183     NÆSTE