Nyhedsoversigt

         


Vandrefalk yngler ved København for første gang i over 100 år

torsdag 17. juni 2021
Det er en lille sensation, at vandrefalken har gjort comeback i hovedstaden. Det er meget glædeligt og vidner om en positiv indstilling til naturen og rovfuglene de senere år.

Fugletræk på toppen: Skagen var sagen, da varmen gav magien vinger

lørdag 12. juni 2021
Efter en historisk kold maj kom der varme fra sydøst mod slutningen af forårets sidste måned, og begyndelsen af juni bød på et væld af sjældne fuglearter fra fjerne himmelstrøg.

EU vil have natur til vores børn og børnebørn

fredag 11. juni 2021
En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.

Rasmus Prehn modtog danskernes krav om at stoppe ødelæggelse af skov  

torsdag 3. juni 2021
Fire NGO’er overrakte onsdag et fælles krav til fødevareminister Rasmus Prehn, om at Danmark skal gå forrest i kampen for en ambitiøs europæisk skovlov. Kravet blev stillet på vegne af knap 1,2 millioner EU-borgere, der kalder på handling for at stoppe EU’s bidrag til afbrænding af verdens skove.

En million til kirkeuglen: Et godt skridt fremad for Danmarks mindste ugle  

onsdag 2. juni 2021
En million kroner skal nu hjælpe Danmarks mindste og meget sjældne ugle, kirkeuglen. Det er en god begyndelse, men det er en lang og sej kamp, hvor der er brug for endnu flere penge.

Se med når DOF BirdLife sender live fra Naturmødet

torsdag 27. maj 2021
Fugleviden, fugletips, kendetegn og naturpolitik. I fem liveudsendelser den 30. maj tager DOF BirdLife seerne med vidt omkring i fuglenes verden.

Trods et koldt forår ser 2021 lovende ud for den hvide stork  

onsdag 26. maj 2021
Efter et 2020, der var det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark, tager den folkekære trækfugl tråden op. Også i år er der syv sikre ynglepar, men der er udsigt til flere. Storkesucces i Sønderjylland er nøglen til en større spredning mod nord i Jylland, siger Dansk Ornitologisk Forenings storkeekspert, Hans Skov.

Sebastian Klein – nu også som ambassadør

fredag 21. maj 2021
Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.

Flere vil se på fugle

torsdag 20. maj 2021
Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.

Fra Israel til Skagen: Gærdesanger fløj 3.650 kilometer på halvanden måned

torsdag 20. maj 2021
Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  186     NÆSTE