Nyhedsoversigt

         


Sult og jagt på føde er fugletrækkets motor

mandag 17. oktober 2022
Insektædende fugle er de første af vores ynglefugle, der forvandler sig til trækfugle og forlader os om efteråret og flyver sydpå. Til gengæld modtager vi fra fjerne egne mod nord mange andre arter af trækfugle, som kræver isfri havområder at dykke i eller frostfri jordbund at stikke næbbet i efter føde.

GPS skal gøre os klogere på grågåsens vaner

mandag 17. oktober 2022
Danmarks indfødte vildgås, grågåsen, har de seneste årtier været i fremgang, og kan nu ses næsten overalt i landet. Men hvor mange af de danske grågæs bliver på hjemmefronten i vinterhalvåret, og hvor søger de føde og giver anledning til konflikter? Disse spørgsmål skal GPS-sendere hjælpe med at svare på.

Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekendere

mandag 17. oktober 2022
Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.

Højsæson for lyse himmelske stemmer i nattens mørke

torsdag 13. oktober 2022
I ly af efterårets nætter trækker vindrosler i titusindvis i disse uger hen over hovedet på os. Særligt på stille aftener med dis eller tåge kan man høre droslernes stemmer tegne usynlige streger på den mørke himmel.

GUIDE: Skal du se fugletræk: Her er tre ting at være opmærksom på

mandag 10. oktober 2022
Oplev det imponerende efterårstræk. Her er en vejledning til at få trækfugle i kikkerten, når du er ude i efterårslandet.

17 organisationer kræver naturlov efter valget

tirsdag 4. oktober 2022
Hvis naturens tilbagegang skal vendes, kræver det en naturlov. Sådan lyder meldingen fra 17 organisationer forud for den kommende valgkamp.

Trækfugle og fuglekiggere trodsede regn og rusk

mandag 3. oktober 2022
10.842 trækfugle flød forbi på luftstrømmene ved Skagen og Gedser, da der lørdag var inviteret til EuroBirdwatch.

Tæt på halvdelen af verdens fuglearter er i tilbagegang

onsdag 28. september 2022
Hver ottende fugleart er truet globalt, viser ny rapport. Det er uhyggelig læsning, men der er også mulighed for at vende udviklingen. Det går lidt bedre for de danske fugle, men også her er der i høj grad plads til forbedring.

Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedser

onsdag 28. september 2022
Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.

Udsigt til flyttedag for diget: Fjord og eng skal forenes til gavn for knortegæs og engfugle

mandag 19. september 2022
Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  198     NÆSTE