Nyhedsoversigt

         


Fokus på verdens nordligste spurvefugl: Kig godt efter benene på vinterens snespurve

mandag 13. december 2021
I 2021 er 350 snespurve i den nordøstlige del af Island blevet ringmærket med farvede plastikringe med unikke koder. I november blev snespurv A39 aflæst og fotograferet i Vadehavet. Nu opfordres danske ornitologer til at holde et vågent øje med ringmærkede snespurve, hvis numre kan aflæses i kikkert.

Blishønen i tilbagegang i Europa

tirsdag 7. december 2021
I løbet af to årtier er bestanden af blishøns i vores del af verden blevet 30 procent mindre. Også i Danmark er der markant færre blishøns både på ynglepladserne og i de mørke måneders flokke af fouragerende vandhøns, viser Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fugletællinger

Klimaministeren vil sætte klimakampen over naturen

torsdag 2. december 2021
Det er problematisk, hvis klimakampen sker på bekostning af naturen, mener DOF BirdLife efter en dansk delegation har stillet forslag om at svække EU’s naturbeskyttelse for at bane vejen for vedvarende energi.

Åbent brev: Biodiversiteten skal ikke lide under den grønne omstilling

torsdag 2. december 2021
Klimaministeren foreslår at svække EU's naturbeskyttelse for at fremme mulighederne for at bygge anlæg til produktion af vedvarende energi. Det er alarmerende, skriver WWF og DOF i et åbent brev til klimaminister Dan Jørgensen.

Debat: Rewilding er vigtig, men den løser ikke alle problemer

onsdag 1. december 2021
Rewilding løser ikke alle problemer for Danmarks truede biodiversitet, men den vil givetvis fremme mulighederne for en lang række sjældne og truede skovlevende arter, der har brug for lysåbne skove med genetablerede vådområder. Men i mange andre naturområder er der brug for andre plejetiltag.

Nye fuglebeskyttelsesområder på en million hektar er udpeget

tirsdag 30. november 2021
Seks nye fuglebeskyttelsesområder er udpeget i de danske farvande. Beskyttelsen af havfuglene omkring Danmark er tiltrængt, så udpegningen glæder Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark.

Jægere og ornitologer vil stoppe rovfugledrab 

mandag 29. november 2021
Det skal være helt slut med drab på rovfugle i den danske natur, lyder det fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Danmarks Jægerforbund (DJ), der nu indgår et ’rovfuglepartnerskab’. Den fælles interesse for naturen og rovfuglene vejer tungere end uenighederne. Derfor begynder DOF og DJ et samarbejde om at udbrede kendskabet til rovfuglenes biologi og rolle i naturen.

DOF’s hæderspris 2021: Thorkil holdt trækrute farbar for tajgasædgæs

fredag 26. november 2021
Otte 150 meter høje vindmøller ville være blevet dødsfælder for truede tajgasædgæs. Men planerne blev bremset, inden møllevinger og gåsevinger for alvor kom på kollisionskurs. Blandt andre takket være Thorkil Brandt, der er gåsetæller af Guds nåde.

60 år: Fuglenes direktør fylder år

fredag 19. november 2021
Som direktør for DOF ser Sigrid Andersens det som sin fornemste opgave at få organisationens mennesker til at trives og bruge deres energi på det, de brænder for. Nemlig fuglene og naturens bedste.

KV21: Tillykke med valget, nu skal de grønne løfter indfries

torsdag 18. november 2021
Kommunalvalget blev det grønneste nogensinde. Det glæder DOF BirdLife, der nu ser frem til, at de nyvalgte kandidater trækker i arbejdstøjet og leverer konkrete grønne løsninger for naturen og klimaet.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  190     NÆSTE