Nyhedsoversigt

         


Frygtet og efterlyst: Trækfugle tjekkes for blinde passagerer fra Afrika

fredag 29. maj 2020
Flåter på langfart fra tropiske områder syd for Sahara kan bringe sygdomme til Europa. Ornitologer på Skagen Fuglestation leder efter farlige flåter, der sidder fast på småfugle, som vender hjem efter vinterophold i Afrika. Fundene skal gøre os klogere på spredningen af virus, der kan gøre mennesker syge

Glæde over sørgedue: Sjælden nordamerikansk due på besøg i Jylland

onsdag 27. maj 2020
For kun anden gang nogensinde er en sørgedue set i Danmark. Mandag tiltrak den i Europa ekstremt sjældne dueart et større feltornitologisk publikum, da et eksemplar holdt til omkring Bøgballe Friskole mellem Vejle og Horsens.

DOF: Naturstyrelsens fældning af skov i yngletiden er en kæmpe brøler

tirsdag 26. maj 2020
Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.

DOF og COVID-19

mandag 25. maj 2020
Generel beredskabsplan for hele DOF

Første gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrika

torsdag 21. maj 2020
2.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.

BirdLife jubler: EU vil beskytte 30 procent af naturen i Europa

onsdag 20. maj 2020
I to nye strategier har EU kommissionen lagt en ambitiøs linje for beskyttelse af natur i Europa inspireret af blandt andet BirdLife.

Indhegnede reder giver håb for Danmarks hedehøge

onsdag 20. maj 2020
En af Danmarks mest sjældne rovfugle, hedehøgen, fik sidste år 57 unger på vingerne. Nu er de danske hedehøge vendt tilbage fra vinterkvartererne i Afrika, og ynglesæsonen er i gang, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF), der i samarbejde med landmænd indhegner og beskytter rovfuglenes reder.

Grønne organisationer: Landbruget forklejner gevinsten ved pløjeforbud

torsdag 14. maj 2020
Sprøjte-, gøde- og pløjeforbuddet har langt højere værdi for den biologiske mangfoldighed end landbruget forsøger at skabe en fortælling om. Gevinsterne er store og kan ikke erstattes af tiltag om urørt skov, lyder genmælet fra Det Grønne Kontaktudvalg til kritikken af forbuddet.

Udsigt til historisk storkeår: Syv par hvide storke er på rede i Danmark  

tirsdag 12. maj 2020
2020 kan blive det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark. En eksplosion i antallet af storkepar i Holland og Tyskland har sendt rekordstore antal mod nord til Danmark, hvor storkene leder efter egnede lokaliteter med føde til en hel sommer  

Danske fuglevenner støtter nyopdaget kolibri

søndag 10. maj 2020
Den blåstrubede punastjerne, Blue-throated Hillstar, blev fundet så sent som i 2018. Arten er kritisk truet med en bestand på få hundrede fugle og en udbredelse på kun godt 100 kvadratkilometer. Nu sender DOF Travel Fonden 10.000 US Dollars til Ecuador som hjælp til at redde den smukke nye kolibri-art, oplyser Fugle & Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  171     NÆSTE