Nyhedsoversigt

         


Åbent brev: Stå fast, Rasmus Prehn!

tirsdag 5. april 2022
Danmarks natur er trængt og derfor skal den danske regering holde fast i modstanden mod opdyrkning af braklagte arealer, lyder det i et åbent brev til fødevareminister Rasmus Prehn, miljøminister Lea Wermelin og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Læs det åbne brev her.

Klimaændringer giver arktiske gæs medvind om vinteren

tirsdag 5. april 2022
Bestanden af blisgæs, som holder vinter i Nordvesteuropa, er femdoblet i løbet af de seneste årtier. Et rekordstort antal blisgæs på op imod 20.000 individer har denne vinter søgt føde i det grønne danske vinterlandskab. De kommende uger vil gæssene sætte kursen mod nordøst og ynglepladserne på tundraen i Arktis.

VIDEO: Mår angriber stor hornugle: Det er helt vildt

fredag 25. marts 2022
UgleTV dokumenterer vildt angreb på uglerede. I en blodig kamp mister stor hornugle-parret deres æg til en mår. Dansk Ornitologisk Forenings stor hornugle-ekspert kalder angrebet meget usædvanligt.

Naturnationalparker: Ornitologer glæder sig over naturens ti nye åndehuller

torsdag 24. marts 2022
Der er sikret vigtig hjælp til naturen og garanti for naturoplevelser efter ti nye naturnationalparker netop er præsenteret. Det nye skridt på vejen til at løfte natur og biodiversitet glæder DOF BirdLife.

Stenvender med smag for både Agger og Amerika

mandag 21. marts 2022
Ung stenvender ringmærket på Agger Tange blev to år senere aflæst på bredden af Lake Michigan i staten Wisconsin i USA.

Danmarks ældste slørugle druknet i drikketrug

onsdag 16. marts 2022
En slørugle nåede at blive 15 år, 6 måneder og 29 dage, før den endte sine dage i vand tiltænkt tørstige kreaturer.

Fiskeri efter stenbider truer dykænder og havfugle

torsdag 10. marts 2022
Fra december til april er der et massivt og ureguleret fiskeri efter stenbider langs Nordjyllands Kattegatkyst. I måneder står hundreder af kilometer garn som dødsfælder for ederfugle, sortænder og fløjlsænder. DOF opfordrer til en stramning af reglerne.

Æg nummer to i ØrneTV-rede ved Hyllekrog

lørdag 5. marts 2022
Havørnehunnen har efter tre dage helt som forventet lagt sit andet æg.

Natur-tv for natteravne: Udsigt til æg hos familien i Ugle-tv

fredag 4. marts 2022
Den store hornuglehun har lagt sig på reden, og vil sandsynligvis lægge æg i løbet af det kommende døgn. Og det vil ske i fuld offentlighed, for uglen er stjerne i ugle-tv, som Dansk Ornitologisk Forening (DOF) transmitterer døgnet rundt fra en rede i Sønderjylland, oplyser ugle-eksperten Klaus Dichmann fra DOF

Første æg: TV-ørne lægger æg en uge tidligere

tirsdag 1. marts 2022
Havørneparret i ØrneTV har brudt tidligere års mønster og lagt det første æg en uge tidligere en sædvanligt. Det er en interessant ny oplysning i ØrneTV, fordi der stadig er meget at lære om havørnenes cyklus.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  ...  |  196     NÆSTE