Nyhedsoversigt

         


Naturstyrelsen er for rundhåndet med at give tilladelse til at regulere råger

torsdag 30. maj 2024
Bekæmpelsen af ynglende råger i Danmark er planløs og et skud i tågen med hensyn til, om beskydningen har den ønskede effekt, mener DOF BirdLife. Foreningen opfordrer kommunerne til at skrue ned for forårets nedskydning af rågeunger, der er uetisk.

Firma politianmeldt for at fjerne mågereder på bygning i havneområde

onsdag 29. maj 2024
Alle fugle har ret til et familieliv, og det er ulovligt at fjerne fuglereder. DOF BirdLifes afdeling i Sydvestjylland har politianmeldt firmaet NorSea på Esbjerg Havn for ulovlig fjernelse af mågereder på et tag under renovering.

Efter 65 års ynglepause har mellemflagspætten unger i en dansk skov

tirsdag 28. maj 2024
I 1800-tallet var mellemflagspætten ynglefugl over det meste af Danmark. I 1959 ynglede den for sidste gang i en epoke i den danske natur. Men nu er den tilbage. Et ynglepar fodrer i disse dage unger i den sønderjyske Draved Skov, der er en af Danmarks største urørte skove og del af en kommende naturnationalpark. Med sin tilstedeværelse giver mellemflagspætten sit blå stempel til en naturskov af største kvalitet og naturrigdom.

Stormmågen i modvind som dansk ynglefugl

fredag 24. maj 2024
Tidligere tiders kæmpestore kolonier af stormmåger på øer og holme er blevet færre, mindre og geografisk mere spredte i Danmark. En større andel af de danske stormmåger er flyttet fra kystnaturen og ind i byerne.

Havmåge på landgang: Danmarks bestand af sildemåger fordoblet

torsdag 23. maj 2024
I løbet af de seneste årtier er den danske bestand af sildemåger vokset til næsten 5.000 ynglepar. Fra de traditionelle kolonier i Kattegat har sildemågen bredt sig vestpå i landet, og sydfra er flere sildemåger rykket nordpå til Vadehavet og Sønderjylland. Engang blev sildemågen betragtet som en klassisk marin måge, en rigtig havmåge. Men nu er den gået i land flere steder, for naturen og landskabet ændrer sig, og sildemågen tilpasser sig.

Hættemågen har tabt terræn i Danmark

onsdag 22. maj 2024
Færre fødekilder og græsarealer i landbrugslandet samt flere ræve, mink og store måger på ynglestederne fik i flere årtier den danske bestand af hættemåger til at rasle ned i antal. Omkring 1980 ynglede 300.000 par hættemåger i Danmark. Siden 2006 har bestanden været på godt 80.000 ynglepar. Nedturen er nu bremset i kraft af nye vådområder og yngleøer til gavn for mågerne.

Hjælp havets måge med et hotel i Hirtshals

lørdag 18. maj 2024
Den hvide havmåge, riden, trænger til bedre boligforhold på havnen i Hirtshals. DOF BirdLife opfordrer til at bygge et mågehotel eller et kunstigt fuglefjeld til riden, der er en sjælden ynglefugl i Danmark og en art i dramatisk tilbagegang på globalt plan.

Invitér byens måger tilbage til havnene

lørdag 18. maj 2024
Man kan godt byplanlægge sig ud af de værste konflikter mellem kystnaturens måger og byens folk, mener DOF BirdLife, der har de danske mågearter som tema på Naturmødet i Hirtshals i dagene 23-25. maj.

Kysternes flyvende altmuligmænd er tema på Naturmødet i Hirtshals

lørdag 18. maj 2024
Der er grove rockertyper, der er graciøse flyvere, og der er arter klædt i naturens smukkeste silkelyse dragter iblandt dem. Måger repræsenterer en mangfoldighed af liv, men fælles for de fleste er, at de er dygtige til at tilpasse sig og udnytte menneskets overflod af føde. DOF BirdLife har de danske mågearter som tema på Naturmødet i Hirtshals i dagene 23-25. maj.

Ny app gør det lettere at bidrage til overvågning af de danske fugle

torsdag 16. maj 2024
Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene.

FORRIGE     1  |  ...  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  ...  |  218     NÆSTE