UgleTV er slut for i år - Tak, fordi I kiggede med.

Ugleunger

De tre stor hornugle-unger fra årets sæson af UgleTV er nu blevet sat fri i nærheden af reden og kan på ny begynde deres liv som vilde ugler.

- Genudsætningen forløb som planlagt, og alle tre unger fløj rigtig fint derfra. Det var et godt tegn, siger Klaus Dichmann, der er hovedmanden bag UgleTV.

Se ugleungerne blive sat fri her:

Ungerne har været i pleje på en godkendt vildtplejestation siden 23. juni. Det blev vurderet, at de tre unger ikke længere fik føde nok til at overleve på naturlig vis.

Hunnen i parret var en uge forinden fundet død, hængende i et pigtrådshegn i nærområdet. Selvom ungerne nu er behørigt opfostret og i god foderstand, så er det ingen garanti for, at de unge ugler klarer sig fremover.

- For alle stor hornugle-unger er det en svær tid, de går i møde, når de skal til at klare sig selv. Nu er ungerne sat fri i deres naturlige omgivelser, og så kan vi bare krydse fingre for deres fremtid, siger Klaus Dichmann.

De tre unger har givetvis ikke fået bedre chancer som voksne ugler af at være opfostret på en vildtplejestation, men det har ikke desto mindre givet uglerne endnu en chance i livet.

Miljøstyrelsen godkendte i juni, at DOF BirdLife kunne ”transportere de 3 nødstedte unger til nærmeste vildtplejestation, der kan håndtere ugler”.

Plejen af ungerne er i overensstemmelse med Artsfredningsbekendtgørelsen, oplyser Miljøstyrelsen i en mail til DOF BirdLife.

Læs mere om hjælpen til ungerne og afslutningen på årets UgleTV her.

Dermed er denne dramatiske sæson af UgleTV nu slut for i år. Mange tak, fordi I kiggede med.

Hvornår blev æggene lagt? Ungernes alder netop nu?

Første æg blev lagt onsdag 13. april 2022 kl. 12. Det klækkede lørdag 14. maj kl. 14 efter 31 dage og 2 timer.

Alder på unge fra æg nr. 1: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
 
Æggene bliver typisk lagt med godt et døgns mellemrum og klækker også omtrent et døgn efter hinanden.

Giv et bidrag til UgleTV

Nyder du at følge med i uglernes liv på UgleTV? I så fald tager vi imod dit bidrag med kyshånd.
Bidrag går først og fremmest til driften af UgleTV. Et eventuelt overskud går til DOF’s øvrige arbejde for fugle- og naturbeskyttelse.


Skriv en kommentar
-> skriv en kommentar
Kommentarer
-> kommentarer