Hvornår blev ægget/æggene lagt?

Tid fra æg nr. 1 blev lagt: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
Tid fra æg nr. 2 blev lagt: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
Tid fra æg nr. 3 blev lagt: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds

 

VÆR MED TIL AT SIKRE ØRNETV

ØrneTV mangler desværre finansiering for, at vi i fremtiden kan sikre dig unikke oplevelser med livetransmission fra Danmarks mest kendte havørnerede.  Oplevelserne er store, men det gælder også arbejdet bag den daglige produktion. Til gengæld ved vi også, at seerskaren er stor, og det er derfor, vi beder om din hjælp til DOF's ØrneTV. På forhånd tak for din støtte.

 

 

Nye stjerner på ØrneTV

Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark giver dig mulighed for at følge det spændende liv i reden hos et par vilde danske havørne.

Efter et par tumulte år på reden med Projekt Ørns webkamera i  Fugleværnsfondens  reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland er der i 2020 et nyt par, som har lagt tre æg i begyndelsen af marts. Det ene æg gik itu om aftenen 23. marts, og alt tyder på, at det var et rent uheld. Vi viser stadig tiden fra æglægningen for alle tre æg, fordi vi ikke kan vide, hvilket af dem, der er blevet knust. Parret ruger på æggene i 38-40 dage, før de klækker.

I gennemsnit får de cirka 100 danske ynglepar af Havørne 1,4 unger ud at flyve fra reden. Det vil i praksis sige en eller to unger fra hver rede med ynglesucces. Vi ved ikke, hvor mange par, der lægger tre æg, men hvert år er der 4-6 reder, hvor det lykkes at opfostre tre unger.

Hunnen er større og kraftigere end hannen, men det kan være svært at se. De to ørne er meget ens i fjerdragten og formentlig lige gamle. Der er dog individuelle forskelle. De er tydeligst på oversiden af de hvide haler. Hunnen har brede sorte spidser på nogle af de fjer, som vi kalder overhaledækfjer. De ses ofte som to store pletter cirka midt på den hvide hale. Hannen har smallere sorte spidser på flere af overhaledækfjerene. De ses som et smalt sort bølget bånd cirka midt på den hvide hale.

Vi har mulighed for at zoome med kameraet, så billedet kan af og til blive ændret.

Både her på siden og i Facebookgruppen  Havørnene  bliver udviklingen på reden fulgt og kommenteret af Kim Skelmose, der er leder af DOF’s Projekt Ørn, og Ole Friis Larsen, der er artscaretaker for Havørn i DOF. De vil også svare på spørgsmål.

Vi anbefaler at bruge Chrome eller Firefox for bedste afspilning.   God fornøjelse.

  

VÆRD AT VIDE:

*Sidste år blev hunnen i havørneparret fundet skudt 12. februar, hvorpå der kun gik ganske få dage, før en ny hun ankom til ørnereden. Desværre endte sæsonen uden hverken æg eller unger.

*I efteråret forsvandt hannen ligeså pludseligt, som det var sket med den erfarne hun. Det er aldrig blevet opklaret, hvad der var hændt ham. Til alt held rykkede en anden han kort efter ind og dannede par med den efterladte hun.

* Det er ottende år i træk, DOF sender direkte fra reden.

* Se videoer fra reden andre år her.

* De danske ørne har behov for en aktiv forvaltning til beskyttelse. Støt Projekt Ørn her eller via MobilePay til 673526 - husk at skrive ØrneTV i kommentaren. Tak


Skriv en kommentar
-> skriv en kommentar
Kommentarer
-> kommentarer