Dansk Ornitologisk Forening giver dig mulighed for at følge det spændende liv i reden hos et par vilde danske havørne.

Kære alle. I 2019 er der en ny hun på reden med Projekt Ørns webkamera i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland. I 2018 blev der set flere fremmede voksne ørne på reden, og der var formentlig så meget rivalisering mellem det gamle par og nye kønsmodne ørne, at det var årsagen til, at det gamle par opgav at yngle. Midt i februar blev den gamle hun, som var kendt for sit handikap med et skævt ben, fundet død nogle få kilometer fra reden. Desværre har en undersøgelse vist, at hun blev skudt med et haglgevær. Sagen er meldt til politiet. På reden er der imidlertid dukket en ny kønsmoden hun op, som straks har etableret sig som fast mage til den gamle han. Måske er hun en af rivalerne fra 2018. God fornøjelse med kiggeriet, det bliver spændende at følge udviklingen i 2019.


(Vi anbefaler at bruge Chrome eller Firefox for bedste afspilning)
 

VÆR MED TIL AT SIKRE ØRNETV

ØrneTV mangler desværre finansiering for, at vi i fremtiden kan sikre dig unikke oplevelser med livetransmission fra Danmarks mest kendte havørnerede.  Oplevelserne er store, men det gælder også arbejdet bag den daglige produktion. Til gengæld ved vi også, at seerskaren er stor, og det er derfor, vi beder om din hjælp til DOFS ØrneTV. På forhånd tak for din støtte.

 

VÆRD AT VIDE:

* Hanner og hunner af havørne er ens, bortset fra at hunnen er lidt større, men det kan være svært at se. Derimod kan der være individuelle forskelle. I det nye par på reden er hannen lidt lysere end hunnen, og der er forskel på pletterne på deres hvide haler. Hannen har to tydelige sorte spidser på det, der kaldes overhaledækfjerene, mens hunnen har tre sorte spidser, som tilmed er lidt større end hannens.

hvemerhvem

* En ny hun har etableret sig på reden sammen med den gamle han, efter at den gamle hun blev fundet død midt i februar 2019. En undersøgelse har vist, at den gamle hun blev dræbt af skud fra et haglgevær. Sagen er meldt til politiet.

* Det gamle par fra de første års live-tv fra reden byggede på reden i 2018, men opgav at yngle. Flere andre kønsmodne ørne blev set på reden, og måske var rivalisering mellem flere par årsag til, at der ikke blev ynglet på reden i 2018.

* Kameraet er flyttet lidt væk for at give et bedre overblik, og vi har mulighed for at zoome ind på detaljer.

* Reden ligger i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland.

* Det er syvende år i træk, DOF sender direkte fra reden.

* Se nye videoer og fotos på Havørnene på Facebook. Her besvarer projektleder Kim Skelmose og artscaretaker Ole Friis Larsen også spørgsmål.

* Eller se videoer fra reden andre år her.

* Læs også om DOF's Projekt Ørn, som varetager overvågning og beskyttelse af vores bestand af ørne. De danske ørne er meget sårbare over for forstyrrelser i deres yngleområder og har behov for en aktiv forvaltning til beskyttelse. Støt Projekt Ørn her eller via MobilePay til 673526 - husk at skrive ØrneTV i kommentaren. Tak


Skriv en kommentar
-> skriv en kommentar
Kommentarer
-> kommentarer