FFA MAIN LOGOstort

Fugle For Alle handler om formidling af fugle og natur til børn, gennem deres bedsteforældre/forældre. Projektet kører fra 2020-2024 og er støttet af Nordea-fonden. I løbet af sommeren 2021 bliver hjemmesiden fugleforalle.dk offentlig tilgængelig. Her kan man få konkrete værktøjer til, hvad man som forælder og/eller bedsteforælder kan lave med sine børn i naturen. Derudover har projektet fokus på at uddanne og opkvalificere interesserede voksne, som har interesse i formidling af fugle og natur til børn.  Projektet er stadig under udvikling, selvom meget allerede er på plads.

Digital naturvejledning

Et fast element vil være, at projektets naturvejleder, Simon Christiansen, fra Skagen Fuglestation dels vil livetransmitere  fra facebooksiden og dels lægge videoer op med eksempler på aktiviteter for årstiden. Herefter er det meningen, at deltagerne selv er klar til at formidle ugens "lektie" til børn i målgruppen. Alle aktivteterne samles inde på hjemmesiden, så de altid er tilgængelige. Her vil der være tale om både videor og små aktivitetsbeskrivelser. 

Fugle For Alle tilbyder formidlingskurser

Allerede i september 2021 vil de første grupper af kommende naturformidlere kunne deltage i et kursus, der over tre kurusgange og hjemmearbejde derimellem giver dem konkrete værktøjer til at formidle fugle og natur for børn. Tilmeldingen til de første kurser er startet, og du kan læse invitationen her.

Yderligere

Som en del af projektet samarbejder DOF med Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund, Red Barnet og Fugleværnsfonden.

Der vil løbende blive offentliggjort mere information om Fugle For Alle i DOF’s medier og på projektets facebookside og -gruppe, som begge hedder "Fugle for alle".

Hvis du har spørgsmål eller bare er interesseret i at høre mere om projektet, kan projektleder Mads K. Oddershede kontaktes på mads.oddershede(a)dof.dk