Nyhedsoversigt

         


Ny forperson for DOF Ung: Birding er allerbedst som holdsport

torsdag 30. november 2023
Fundet af en sjælden fugl kan få ham helt op i skyerne. Men også fællesskabet med andre unge birdere har en stor plads i hjertet hos DOF Ung’s nye, nørdede og super entusiastiske forperson Rasmus Momme. Her får du et interview med Rasmus Momme fra medlemsmagasinet Fugle&Natur

Nyt om silkehalen: Forsker har forsøgt at sætte formel på fugles invasioner

onsdag 29. november 2023
En invasion af silkehaler står hvert efterår højt på den ornitologiske ønskeseddel. Ny norsk forskning fortæller, hvad der kan sætte gang i invasionerne.

Ornitologer ærgrer sig over aflivning af ambitiøs sprøjtegiftlov

lørdag 25. november 2023
EU-parlamentet slagter det hidtil mest visionære forslag til regulering af pesticider. Ornitologer er bestyrtede.

DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådet

torsdag 23. november 2023
Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.

Ude af kurs: Ibiser er fløjet til Sønderjylland i stedet for Sydeuropa

fredag 17. november 2023
I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.

Havets måge i havsnød

tirsdag 14. november 2023
Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.

Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørnereder

torsdag 2. november 2023
Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.

Fællesskab gennem fugle: Jægere og fuglekiggere udvider samarbejde

onsdag 1. november 2023
Naturen har brug for al den hjælp, den kan få. Derfor samler jægere og fuglekiggere nu kræfterne og udvider samarbejdet for at styrke arbejdet for mere og bedre natur og artsforvaltning.

GUIDE: Nye fuglekiggere kan begynde her

fredag 27. oktober 2023
Selv de hårdeste feltbisser og mest erfarne fuglenørder er begyndt et sted, og en god start er at melde sig ind i DOF. En af årets nye fuglekiggere er Christian Vemmelund Helligsø fra DOF Østjylland. Fugle & Natur har fået lov at bringe hans erfaringer fra det første halvår som ny i felten. Og nu får du dem også her.

Sortmejsen er på stikkerne blandt nåle

onsdag 25. oktober 2023
Nåleskovenes sortmejse har haft en markant tilbagegang som ynglefugl i Danmark de senere årtier. De kommende år har den udsigt til endnu mindre livsrum, for tendensen går mod flere løvskove og mindre nåleskov i den danske natur.

1  |  2  |  3  |  ...  |  208     NÆSTE