Nyhedsoversigt

         


Ørneungerne er fløjet fra reden: Det var en perfekt sæson

tirsdag 16. august 2022
Årets sæson i ØrneTV har ikke kun været en succes for ørneparret og deres to unger, der nu er fløjet fra reden. Ørnekameraet har også fanget et væld af flotte detaljer og spændende scener fra ørnenes liv.

Servering for ådselædere: Trafikdræbte dyr kommer rovfugle og natur til gode i Faxe

tirsdag 9. august 2022
Ådselædende rovfugle som røde glenter, havørne og musvåger får på to kadaverplatforme i Faxe Kommune serveret trafikdræbte rådyr og dådyr. Ornitologen Jesper Petersen er manden bag ideen, som kommunen bakker op om. Og som gerne må brede sig til hele landet. Biltrafikken vil helt sikkert sørge for en rigelig menu.

Truet kirkeugle slår vild rekord: Det giver håb for Danmarks mindste ugle

tirsdag 2. august 2022
En rekordlang rejse fra Himmerland til Føvling overrasker og giver håb om at vende den negative udvikling for den truede kirkeugle.

Jubilæum: 100 år med fuglebeskyttelse

søndag 31. juli 2022
Verdens største partnerskab for naturbevarelse, BirdLife International, fylder 100 år. Det stærke internationale samarbejde har gjort en stor forskel for både fuglene, biodiversiteten og klimaet i Danmark og på resten af kloden.

30.938 fugle har fået danske navne

fredag 29. juli 2022
Alverdens fuglearter og -underarter har fået danske navne. DOF BirdLife glæder sig over, at Navnegruppen er kommet i mål med det store arbejde, der kan være med til at skabe en større forståelse for klodens mangfoldige fugleliv.

Danmarks grågæs skal tælles, inden deres nordiske artsfæller ankommer

torsdag 28. juli 2022
Weekenden 6/7. august vil stå i gåsetællingens tegn i den danske natur. Ornitologer og jægere vil stå sammen om at mandsopdække alle gåsevenlige lokaliteter, så vi kan få at vide, hvor stor Danmarks ynglebestand af landets eneste indfødte vildgås er.

Kostforandring: Sultne sølvmåger æder bær af bitter nød

onsdag 27. juli 2022
Rygter vil vide, at nød lærer nøgen kvinde at spinde. Nu er det ganske vist, at nød lærer sulten sølvmåge at finde nye fødekilder, blandt andet i form af sure sortbær.

Slunken ynglesæson for danske sølvmåger

fredag 22. juli 2022
Danmarks bestand af sølvmåger hører til de største i Europa, men i år får de store måger næsten ingen unger på vingerne. Mangel på føde tvinger mågerne ud i kannibalisme og æggerov. Kolonierne i Vestjylland og Limfjorden mangler i år den lette adgang til foderlevninger fra den nedlagte minkindustri.

Fugle mister livet i hule plastikrør brugt som hegnspæle

torsdag 14. juli 2022
Nordjysk hesteejer opfordrer folk med indhegnede græsningsarealer og folde til at tænke på småfuglene, hvis de bruger plastikrør til indhegningerne. Rørene er livsfarlige for mindre fugle, der kan falde ned i hulrummene til en langsom død.

Skudt havørn døde med hornfisk i maven

mandag 11. juli 2022
Obduktionen af den skuddræbte havørn fra Lolland fortæller om en sund, voksen ørn, der formentlig er skudt, mens den fløj.

1  |  2  |  3  |  ...  |  196     NÆSTE