Nyhedsoversigt

         


Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinket

onsdag 19. maj 2021
En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.

Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskov

onsdag 19. maj 2021
Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.

DOFbasen er hovedleverandør til ny artsportal

tirsdag 18. maj 2021
Danmarks nye artsportal, Arter, er i luften. Det er en vigtig håndsrækning til arbejdet med at øge kendskab til og viden om den danske natur, mener DOF, der byder Arter velkommen.

Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives  

fredag 14. maj 2021
Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.  

Klimaændring bremser kolonisering: Vådere vejr giver pungmejsen ’kolde fødder’

mandag 10. maj 2021
I 1990’erne ynglede op imod 150 par pungmejser i Danmark, og arten var spået en vid udbredelse i danske moser. Men det er gået stik modsat. De senere års kortlægning af Danmarks fuglefauna har ført til blot en snes ynglefund af pungmejser.

Havplan har brug for mere fokus på natur og biodiversitet

fredag 7. maj 2021
Biodiversitet og natur fylder for lidt i Regeringens havplan, mener DOF BirdLife. Der mangler især en plan for genopretning af ødelagt havnatur ud over den beskyttelse af den tilbageværende natur, der er i havplanen.

Ny politisag: To rørhøge er fundet døde  

torsdag 6. maj 2021
En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.  

'Spejdelejr’ på toppen af Danmark: Folk til festival med fugle i det fri

onsdag 5. maj 2021
Der vil blive spejdet efter trækfugle i alle verdenshjørner, når Skagen Fuglefestival efter et års coronapause på ny får luft under vingerne fra torsdag 6. maj til og med søndag. Dagsordenen står på forårstræk og fællesskab for folk med hang til æstetik og vilde fugle.

Ørneunge død for rullende kamera i ØrneTV

torsdag 29. april 2021
Den ene af de to ørneunger i ØrneTV er kommet af dage. Dødsårsagen er ukendt, men dødsfaldet giver ny viden om ørneungernes udfordrende begyndelse på livet i toppen af et træ.

Åbent brev: Fremtidens dyrkningssystemer skal løse både klima- og biodiversitetskrisen

torsdag 29. april 2021
Det er vigtigt, at tiltagene i landbrugets grønne omstilling både er med til at løse klimakrisen og biodiversitetskrisen, skriver DOF, DJ og FRDK i et åbent brev til Regeringen. De tre organisationer opfordrer til at Conservation Agriculture bliver overvejet som en væsentlig og effektiv løsning.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  186     NÆSTE