Nyhedsoversigt

         


Ny app gør det lettere at bidrage til overvågning af de danske fugle

torsdag 16. maj 2024
Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene.

Spækhuggere er mulige sidegevinster på fugleture i Skagen

tirsdag 7. maj 2024
Fugletrækket er legendarisk omkring toppen af Danmark, men de senere år er havet omkring Skagens Odde også blevet synonym med hvalobservationer fra land. Der er en rimelig chance for at se havets ulve, spækhuggerne, fra kysterne omkring Danmarks nordligste punkt. Eller måske få en af de andre delfinarter i kikkerten.

Festival for fugle og folk på toppen af Danmark

tirsdag 7. maj 2024
Med et håb om lune vinde fra syd og øst, der vil sende et varieret fugletræk nordpå med chancer for spektakulære rovfugle og sjældne arter, byder Skagen Fuglestation og DOF BirdLife velkommen til tre dages Fuglefestival i Skagen.

Havørne i luftkampe om de bedste jagtmarker

onsdag 1. maj 2024
I takt med en voksende bestand af havørne i Danmark vil flere mennesker kunne opleve drabelige dueller mellem naturens største vingefang. Kløer er trumf i kampene, der kan koste taberen livet.

EU's redningsplan for naturen i landbrugslandet er annulleret

fredag 26. april 2024
Tre grønne organisationer kræver handling, efter Europa-Parlamentet i går stemte for en straksafvikling af de 4 % udyrkede arealer, der ellers skulle have skabt hårdt tiltrængte åndehuller for de vilde dyr i det danske landbrugsland.

Trækfugle er ankommet tidligere fra vinterkvarterer i Afrika

fredag 26. april 2024
En bølge af varme fra syd sendte for få uger siden ørkensand fra Sahara langt mod nord i Europa. Varmebølgen gav flere trækfugle medvind fra deres vinterkvarterer i Afrika. DOF BirdLifes spontantællinger af fugle viser, at flere insektædende arter dette forår er tidligt på færde i vores natur.

Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar

tirsdag 23. april 2024
Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par.

Europa-Parlamentets partier får point efter deres indsats på natur- og miljøfronten

onsdag 17. april 2024
Hvis partierne i Europa-Parlamentet de seneste fem år har stemt til fordel for klima, natur og miljø kan de få maksimumpoint 100 på et scorekort, som er udarbejdet af BirdLife International sammen med fire andre europæiske miljøorganisationer. DOF BirdLife er med i initiativet, hvor de folkevalgte får point efter deres naturvenlige indsats.

Havørnens livretter afsløret af ØrneTV

tirsdag 16. april 2024
Nordeuropas største rovfugl er både til fugl og til fisk. Det er dog ganske få arter, som udgør havørnens hovedmenu. Ornitologen Lars Ulrich Rasmussen har gennemset hundreder af timers optagelser fra tre ynglesæsoner med unger i reden ved Hyllekrog på Lolland for at dokumentere, hvad ørnene lever af.

Bianca i Blåvand forsker i menneskers mentale sundhed i samspil med fugle

fredag 12. april 2024
Fugle, frisk havluft og natur ad libitum er medicin for både sjæl og legeme, mener Bianca Svendsen, der er ved at belyse naturens betydning for menneskers mentale sundhed. Det gør hun blandt andet med afsæt i fuglekiggeri og ringmærkning på Blåvand Fuglestation.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  215     NÆSTE