Nyhedsoversigt

         


Verdens hurtigste fugl fik ringe på før afgang

tirsdag 6. august 2019
Vandrefalke har smag for et familieliv i højden. Danmarks nordligste ynglepar på Nordjyllandsværket har fået to flyvedygtige unger i 60 meters højde med udsigt til Limfjorden. Ungerne er blevet ringmærket, så fugleforskere kan blive klogere på rovfuglenes færden som herskere af himmelrummet og stærenes skræk.

13 par vandrefalke fik 33 unger på vingerne

tirsdag 6. august 2019
Denne sommer er 33 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på rundt regnet en snes ynglepar. 21 par har slået sig fast ned 21 steder.

Glæd fuglene med en hjemmelavet havedam

mandag 22. juli 2019
Ud over foder sætter fugle også pris på at have adgang til vand. Det er især om sommeren, når det er varmt og tørt eller, om vinteren i perioder med frost, at fuglene sætter ekstra pris på at have vand til rådighed.

Hvad gør jeg, hvis jeg finder en fugleunge på jorden?

mandag 22. juli 2019

Tjek døde fugle for ringe

mandag 22. juli 2019
Fra tid til anden sker det, at man render ind i en død fugl. Det kan fx være at en musvit har endt sine dage mod din udestues store glasruder eller at du finder en trafikdræbt ugle i vejsiderabatten.

Supersjælden fugl fra syd

fredag 12. juli 2019
I dag valfarter store dele af fugledanmark til det nordvestligste Jylland efter fundet af Danmarks kun anden gærdeværling.

Sultne havørne fordriver skarven

tirsdag 2. juli 2019
I 1992 var der 7.087 skarvreder i Brændegård Sø på Sydfyn i den største koloni af sin art, der nogensinde er registreret i Danmark. I år er der kun talt 376 reder i kolonien, der engang også var en af Europas største. Op imod otte havørne ad gangen holder til i det, der for godt 25 år siden var skarvens hovedstad i Danmark.

Pelikan på krydstogt i Jylland

mandag 24. juni 2019
Der behøver ikke at blæse en pelikan for at få en gigantisk hvid pelikan med et vingefang på næsten tre meter til at flyve til Danmark. Netop nu pendler en pelikan tilsyneladende mellem jyske vådområder. Lørdag blev den opdaget i Filsø i Vestjylland. I går søndag blev den observeret i Vejlerne i Nordjylland og set igen i dag. Hvor bliver dens næste stop?

Fugletårn med udsigt til skestorke og sølvhejrer

mandag 24. juni 2019
Lund Fjord Tårnet i Vejlerne er indviet, og giver ornitologer og andet godtfolk udsigt til en ellers skjult verden bag mandshøje tagrør. Med indvielsen er Danmarks længste rute i rørskove nu på plads og på planker i Vejlerne, hvor også kørestolsbrugere kan nå ud i en ellers svært tilgængelig naturtype

Skytte fik 5.000 kroner i bøde for ulovlig rovfuglefælde med levende lokkeduer

fredag 21. juni 2019
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) er skuffet over en efter foreningens opfattelse alt for mild straf til en skytte, der ville fange duehøge på et sjællandsk gods, der opdrætter fasaner. Skytten fik en beskeden bøde, men han fik lov til at beholde sit jagttegn

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  165     NÆSTE