Nyhedsoversigt

         


Trækkende ørne fisker fra Skagen til Gedser i september

torsdag 5. september 2019
I begyndelsen af september kulminerer trækket af skandinaviske fiskeørne på vej gennem Danmark. Da kan man overalt i landet være heldig at opleve ørne fange fisk i søer, moser, fjorde og vige. Fiskeørnen er en mesterfisker med en fast kurs mod Afrika.

Fiskeørn sætter rekorder: 6 ynglepar for første gang og 10 unger

torsdag 5. september 2019
Det er rekordernes år for den smukke fiskeørn i Danmark. For første gang i 40 år har vi seks ynglepar. Det er også første gang, der er kommet hele 10 unger på vingerne. Det er nyt, at der med sikkerhed er konstateret ynglende fiskeørne i Nationalpark Thy. Og endelig har et par fået sjældne trillinger. Det viser en opgørelse fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Invasion af unge aftenfalke fra Østeuropa rammer Danmark

torsdag 29. august 2019
Netop nu flyver ekstraordinært mange aftenfalke fra østlige yngleområder nordpå for at jage guldsmede og græshopper. I Sydsverige og Polen er der set mange aftenfalke på det seneste, og Danmark har også flere på besøg. Hvis vejret fortsætter med lune vinde fra syd og øst, vil flere aftenfalke sandsynligvis kunne ses en lang række steder i Danmark de næste dage.

Rekordstor flok af skestorke i sø ved Vadehavet

torsdag 29. august 2019
I disse sensommerdage kan der dagligt ses større ansamlinger af skestorke i Sneum Digesø syd for Esbjerg. For få dage siden blev der talt 324 skestorke, der rastede ved søen. For få årtier siden var skestorken i Danmark en sjælden fugl, der kun blev set fåtalligt hvert år. Se video af skestork nederst.

DOF MENER: Ny miljøminister bør starte med Natura 2000-områder

fredag 23. august 2019
Det såkaldte forståelsespapir bag den ny regering, ”Retfærdig retning for Danmark”, tegner meget lovende for naturen, konstaterer Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening. ”Det er længe siden, at stjernerne har lyst så grønt for naturen”, skriver han i en leder i foreningens medlemsblad Fugle & Natur.

Frie fugle skal yngle bag hegn

fredag 23. august 2019
Udhegning af rovdyr fra vigtige fuglelokaliteter kan blive nødvendigt i dansk naturforvaltning. Prædation på æg og unger er nu den værste trussel mod sjældne ynglefugle i Vadehavet, skriver bladet Fugle & Natur.

Havfugle med 25 stykker plastik i maven

fredag 23. august 2019
Danske fuglevenner opfordres nu til at lede efter døde mallemukker på strandene. De døde havfugle har i gennemsnit 25 små stykker plastik i maven, skriver bladet Fugle & Natur.

Fuglereder er fredet og må ikke rives ned

fredag 16. august 2019
Alle fugle har ret til et familieliv, og det er ulovligt at pille fuglereder ned, fastslår Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Hver sommer får DOF henvendelser fra boligforeninger, viceværter og private med spørgsmål om især svalereder.

Tankstation tog hensyn til svalernes familieliv

fredag 16. august 2019
En landsvalefamilie med fire unger i Randers fik held til at afslutte deres ynglesæson med succes, inden taget på tankstationen, hvor fuglene havde rede, blev revet ned. Nu er svalerne fløjet, og taget på tankstationen med reden er ved at blive udskiftet.

Verdens hurtigste fugl fik ringe på før afgang

tirsdag 6. august 2019
Vandrefalke har smag for et familieliv i højden. Danmarks nordligste ynglepar på Nordjyllandsværket har fået to flyvedygtige unger i 60 meters højde med udsigt til Limfjorden. Ungerne er blevet ringmærket, så fugleforskere kan blive klogere på rovfuglenes færden som herskere af himmelrummet og stærenes skræk.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  166     NÆSTE