Nyhedsoversigt

         


Fugleturene er igen på vingerne

mandag 1. marts 2021
Det er nu igen tilladt at lave fugleture for DOF’s medlemmer efter Regeringen har begyndt genåbningen af samfundet. Vi ser frem til igen at guide danskerne ud i fuglelivet, siger direktør i DOF, Sigrid Andersen.

Oplev kæmpe vinger og skarpe næb: DOF inviterer til Ørnens Dag

fredag 26. februar 2021
Lav din egen Ørnens Dag. DOF har samlet de 51 bedste ørnesteder i Danmark, så du selv kan tage på ørnetur for at se de danske havørne og kongeørne.

Ugler og ørne tilbage på skærmen: Underholdning døgnet rundt

fredag 19. februar 2021
Nu er der igen majestætiske havørne og utrolige ugler på en skærm nær dig. ØrneTV og UgleTV er tændt og viser døgnet rundt nye unikke optagelser fra livet hos to danske par af Europas største ugler og ørne.

Medlemsundersøgelse: Hvordan bliver vi en bedre forening?

mandag 15. februar 2021
DOF BirdLife vil gerne være en bedre forening for dig. Hjælp os og deltag i DOF's medlemsundersøgelse og få chancen for at vinde en kikkert.

Nye naturnationalparker: Det bliver fantastisk om 5-10 år

fredag 12. februar 2021
Naturen får førsteprioritet i de kommende naturnationalparker, og det er et rigtig godt udgangspunkt, mener Dansk Ornitologisk Forening om miljøministerens lovforslag om parkerne. Men der er stadig plads til forbedringer, blandt andet er det synd, at det udelukkende er statens egne arealer, der er i spil til at blive naturnationalparker.

Naturfotografer truer sjældne rovfugle

torsdag 11. februar 2021
De danske hedehøge havde i 2020 en af de dårligste ynglesæsoner i 20 år. Blandt de mulige årsager er tiltagende forstyrrelser fra naturfotografer. Projekt Hedehøg under Dansk Ornitologisk Forening opfordrer fotografer til at vise større hensyn og vil fremover registrere overtrædelser af dette hensyn, skriver bladet Fugle & Natur.

NGO'er og forskere: Danmark skal afvise ødelæggende handelsaftale

onsdag 10. februar 2021
En ny handelsaftale mellem EU og fire Sydamerikanske lande vil skade både klimaet og biodiversiteten. Derfor skal Danmark afvise udkastet til aftalen, lyder opfordringen fra 20 organisationer og 17 forskere i et åbent brev til danske politikere.

Ny afhandling: Danmarks fuglebestand større end for 200 år siden

onsdag 10. februar 2021
Omkring år 1800 var der i størrelsesordenen 10 millioner par ynglefugle i Danmark. Herefter øgedes den samlede bestand til over 16 millioner par i 1900-tallet, især på grund af mere skov og langt flere træer og buske i landskabet. De seneste par årtier er antallet af ynglefugle i Danmark så faldet til under 14 millioner par, især fordi fuglene er gået kraftigt tilbage i landbrugslandet, skriver bladet Fugle & Natur.

Kulde og sne får nattens troldfugle frem i lyset

mandag 8. februar 2021
De seneste vinteruger er der observeret usædvanligt mange skovsnepper over det meste af Danmark. Skovens brunstribede vadefugl hører til de mest sky og bedst camouflerede nat-aktive fugle i den danske natur, men vintervejret har tvunget mange skovsnepper frem i det fri i dagslys. Også haver og byområder får besøg af skovsneppen.

Bæredygtige investeringer hjælper klima og biodiversitet

onsdag 3. februar 2021
DOF’s Klima- og biodiversitetsfond kan se frem til en donation, hver gang der investeres for minimum 200.000 kroner hos Merkur Andelskasse. En ny aftale skal give flere donationer og grønnere investeringer.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  183     NÆSTE