Nyhedsoversigt

         


Halvsløj COP26 havde lyspunkt for skove og natur

søndag 14. november 2021
Klimatopmødets sluttekst endte skuffende uambitiøs for klimaet. Det kan kun blive bedre, og det skal det blive. Der var dog enkelte lyspunkter blandt aftalerne, blandt andet i forhold til beskyttelse af skov, der er særdeles væsentligt for både klimaet og biodiversiteten.

Fuglesangen er skruet ned: Man kan høre at naturen er i krise

torsdag 11. november 2021
Fuglenes morgenkor er mindre kraftigt, og der er færre forskellige lyde i det samlede kor, viser ny forskning. Det går ud over vores tilknytning til naturen og vores motivation for at passe på den, mener forskerne. Medforfatter og biolog i DOF BirdLife, Daniel Palm Eskildsen kalder resultatet foruroligende.

Fokus på forskning og forvaltning: Fra ornitologiens Indiana Jones over råger til nyt om gæs

fredag 5. november 2021
Temaet var ”Dansk fugleforskning i et internationalt perspektiv”, da Videnskabeligt Udvalg i Dansk Ornitologisk Forening (DOF) gav en slumrende tradition ny luft under vingerne.

Ny fugleart for Danmark: Nordamerikansk eremitdrossel ringmærket på Christiansø

onsdag 3. november 2021
Onsdag 3. november klokken 11.30 blev en ny art føjet til listen over fuglearter set i Danmark, der nu tæller 490 arter. Det skete, da ringmærkeren Anton Herrig Liebermann på Christiansø fangede et eksemplar af denne nordamerikanske drosselart, som kun er set én gang tidligere i Skandinavien.

Dansk samarbejde skal støtte truede pingviner og havnatur

torsdag 28. oktober 2021
International beskyttelse af verdens truede pingviner får nu støtte fra et nyt dansk samarbejde mellem DOF BirdLife og Kattegatcenteret. Et nyt pingvinanlæg skal sætte fokus på de omfattende trusler mod havets fugle og natur.

Udmagrede alkefugle fundet døde på dansk kyststrækning

tirsdag 26. oktober 2021
Døde alke og lomvier er de seneste dage drevet i land omkring Grenen og Skagen. I Norge, Skotland og England er der dette efterår konstateret foruroligende antal af alkefugle, der driver døde i land. Nu skal der indsamles døde alke og lomvier fra Skagen-området, så man kan blive klogere på en dødsårsag.

Skraldemand og skønhed: Røde glenter bruger også mundbind

mandag 18. oktober 2021
Danmarks fugle følger med tidens tendenser. Også de arter, der tager skraldet. Den røde glente samlede i coronatiden mundbind op, der var efterladt i naturen, for at pynte sin rede med bindene. Til gengæld har den ådselædende rovfugl måttet opgive minkene.

17 danske fuglearter er blevet mere truet i Europa

torsdag 14. oktober 2021
13 danske fuglearter er rykket ind på den europæiske rødliste over truede arter. Fire arter, der allerede var på rødlisten, er blevet mere truet. Forhåbentlig kan det ændre forvaltningen af de pressede arter både i Danmark og Europa, mener DOF BirdLife, der også glæder sig over, at flere arter er kommet af rødlisten.

Kæmpestort havområde med danske fugle bliver internationalt beskyttet

tirsdag 12. oktober 2021
Et havområde på størrelse med Frankrig er blevet udpeget som internationalt beskyttet havområde. Et forskningssamarbejde mellem BirdLife International og en række forskningsgrupper har dannet grundlag for beskyttelsen. Op mod fem millioner fugle bruger havområdet årligt, blandt andet danske, grønlandske og færøske fugle.

Efterlysning: Døde musvåger og natugler skal til sundhedstjek

torsdag 7. oktober 2021
I 1960’erne fik giftstoffer som DDT lokale bestande af vandrefalke og havørne til at kollapse. Hvordan ser det ud i dag med miljøfremmede stoffer i fuglearter, som udgør sidste led i fødekæden? Det skal døde musvåger og natugler hjælpe med at give et fingerpeg om. Statens Naturhistoriske Museum opfordrer danske ornitologer til at indsamle døde eksemplarer af de to arter og derpå kontakte museet.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ...  |  190     NÆSTE