Fugleparadis i Safarielbil for Kørestolsbrugere

DOF København, Naturstyrelsen, Tårnby Kommune
TIRSDAG 14. MAJ 2024
 KL. 10:00 - 12:00
 Fugletur

Hvis man er en glad fuglekikker, men udfordret på mobiliteten, og det er svært at komme rundt på gåben eller cykel, så er chancen her nu!

DOF København og Naturstyrelsen arrangerer tur for fugleinteresserede kørestolsbrugere på Kalvebod Fælled, den 14. maj.

Vi mødes på parkeringspladsen på Otto Baches Allé. Vestamagers Metrostation er forholdsvis tæt på.

Turen foregår i en lille elbil med plads til 5 deltagere sammen med en fugleguide, og vi kører en tur ud til Villahøj, hvor der vil være en fugleguide og teleskoper. Vi er ved Villahøj en times tid, hvorefter vi kører tilbage til udgangspunktet.

Turen frem tager ca. ½ time, det samme gør tilbageturen. Turen starter kl. 10 og varer ca. 2 timer. Det er et krav, at man selv kan flytte sig fra kørestol over i bilen. Ved Villahøj er der mulighed for at flytte sig til en bænk eller en stol, men det er også helt i orden, at blive siddende i bilen.

Villahøj, beliggende på den centrale del af Kalvebod Fælled i Naturpark Amager, er blevet et hotspot for fuglekiggere. De nye lavvandede områder tiltrækker et væld af vadefugle, ænder og rovfugle. Med en kraftig kikkert kan man endda følge havørnene, der yngler lige nord for Villahøj. Med lidt held optræder der sjældenheder som brushøns, atlingand og stylteløbere.
Husk lidt vand, evt. en mellemmad til turen. Påklædning tilpasset vejret, for turen gennemføres uanset blæst, regn, tåge eller solskin.

Der er begrænsede pladser, og der gælder først til mølle.

Elbil er udlånt fra ”Mandefællesskabet” i Roskilde, som med støtte fra Tryg Fonden har indkøbt el køretøjer til gangbesværede.

TILMELDING 

Tilmelding senest 9. maj på e-mail: fuglealice@gmail.comKONTAKT Alice Nørhede, 20775005 (fuglealice@gmail.com)

MØDESTED 

Parkeringspladsen, Otto Baches Alle, ved indkørslen til Naturcenter Amager

 

Link til google maps: https://maps.app.goo.gl/Q4NAg8cg7EKjPBxT9