Fugleparadis i Safarielbil for gangbesværede

DOF København, Naturstyrelsen, Tårnby Kommune
TIRSDAG 30. - TIRSDAG. 30 APRIL 2024
 KL. 10:00 - 13:00
 Fugletur

Hvis man er en glad fuglekikker, men udfordret på mobiliteten, og det er svært at komme rundt på gåben eller cykel, så er chancen her nu!

DOF København og Naturstyrelsen arrangerer ture for fugleinteresserede gangbesværede på Kalvebod Fælled, den 30. april

Vi mødes på parkeringspladsen på Otto Baches Allé. Vestamagers Metrostation er forholdsvis tæt på.

Turene foregår i en lille elbil med plads til 5 deltagere ad gangen sammen med en fugleguide, og vi kører en tur ud til Villahøj, hvor der vil være en fugleguide og teleskoper, ligesom der er mulighed for at sidde på en bænk eller i en stol. Vi er ved Villahøj en times tid, hvorefter vi kører tilbage til udgangspunktet. Turen frem tager ca. ½ time, det samme gør tilbageturen.

Den 30. april er der 2 ture for gangbesværede. Den første afgår kl 10, den anden cirka kl. 11. For den første turs vedkommende vil man være tilbage på parkeringspladsen ca. kl. 12.

Villahøj, beliggende på den centrale del af Kalvebod Fælled i Naturpark Amager, er blevet et hotspot for fuglekiggere. De nye lavvandede områder tiltrækker et væld af vadefugle, ænder og rovfugle. Med en kraftig kikkert kan man endda følge havørnene, der yngler lige nord for Villahøj. Med lidt held optræder der sjældenheder som brushøns, atlingand og stylteløbere.
Husk lidt vand, evt. en mellemmad til turen. Påklædning tilpasset vejret, for turen gennemføres uanset blæst, regn, tåge eller solskin.
Der er begrænsede pladser, og der gælder først til mølle.

Elbil er udlånt fra ”Mandefællesskabet” i Roskilde, som med støtte fra Tryg Fonden har indkøbt el køretøjer til gangbesværede.

 

 

TILMELDING 

Tilmelding senest 24. april for gangbesværede på e-mail fuglealice@gmail.com

Husk at angive, hvilken tur du vil med påKONTAKT Alice Nørhede, 20775005 (fuglealice@gmail.com)

MØDESTED 

Parkeringspladsen, Otto Baches Alle, Kastrup    
https://maps.app.goo.gl/Q4NAg8cg7EKjPBxT9