Nekselø

DOF Nordsjælland, Kalundborg Kommune
SøNDAG 16. AUGUST 2020
 KL. 11:20 - 16:30
 Fugletur

Nekselø en dejlig naturskøn ø i Sejerøbugten.

På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne blomster og mange fugle og øen er en helt særlig oplevelse. Turen starter ved den lille havn, hvor der er en fantastisk børnevenlig strand langs med molen ind til øen. Husk at medbringe frokostkurven, der kan nemlig ikke købes mad og drikke på øen. Toilet og drikkevand findes ved havnemolen.

Kvalitetsstien er sammensat af er to afmærkede ruter som snor sig gennem de mest spændende landskaber. Turen på Nordsiden byder på runde, grønne bakker og spredte vandhuller. Når du kommer over på vestsiden, er der stejle græsklædte havskrænter, naturen bliver mere forblæst og barsk, og udsigten er fantastisk. Turen på sydsiden fører dig forbi den lille kirke, der blev indviet i 1931. På østsiden går turen dels gennem en dyb og ‘vild’ skov og stranden og dels ad grusvejen langs det gamle stengærde der engang dannede skel mellem de daværende ejere af øen, nemlig bispesæderne i henholdsvis Roskilde og Århus.

Naturen på Nekselø byder på sjældne blomster og dyr

Det specielle klima på Nekselø giver varme til svalerod, rosenkatost, hjortefod og merian, der ellers er sjældne på vores breddegrader. Nekselø er kendt for sine klokkefrøer, der er blandt de mest truede dyrearter i Nordeuropa. En lun sommeraften kan du høre den karakteristiske dybe syngende lyd over søerne.

Yderligere information: Turlængde 6 km. Sværhedsgraden er middel, området er med mange bakker. Stien er ikke egnet for gangbesværede og kørsel med barnevogn.

 

 

TILMELDING 

Tilmelding til turlederen senest 1. august.KONTAKT Arne Volf, 21 63 75 67

MØDESTED 

Havnsø HavnGPS 55.7534, 11.3253
SE STORT KORT