Øjenkontakt med fuglene

DOF Østjylland, Aarhus Kommune
TIRSDAG 10. NOVEMBER 2020
 KL. 19:30
 Foredrag/møder

"Hvis en kongeørn gik til øjenlæge, ville kollegaen formentlig gnide sine øjne en ekstra gang: Visus 10.0 uden glas! Og ude på jagtmarkerne vil ørnen i 300 meters højde kunne få øje på en hare på fem kilometers afstand. Men ikke blot rovfugle er synsmæssigt mennesket langt overlegne. Synssansen er yderligt raffineret i fuglenes verden, hvor uglerne bogstaveligt talt kan se i totalt mørke, og hvor evnen til at se ultraviolet lys er veludviklet hos både blåmejsen og tårnfalken. Sågar Jordens magnetfelter synes fuglene at kunne ”se” og navigere efter på deres træk."

Ovenstående er citeret fra en artikel af denne aftens foredragsholder øjenlæge og ornitolog Kim Frost, bragt i "Oftalmolog" - tidsskrift for øjenlæger. 

Kom og hør det spændende fordrag denne aften om fugles syn, og læs Kim Frosts artikler om emnet HER og HER.

TILMELDING 

Grundet situationen med Corona virus er der begrænsning på deltagerantallet således at maksimalt deltagerantal er 70. Vi må derfor bede om tilmelding til Ole Jensen på ofj(a)ofj.dk, eller pr. SMS til 2329 0118. Husk at oplyse navn og evt. antal deltagere. 

Bemærk at denne begrænsning kan ændre sig i begge retninger afhængig af situationens udvikling, så følg med her på siden!KONTAKT Ole Jensen, 23290118

MØDESTED 

Auditoriet, Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C.
Bemærk: indgang via hovedindgangen til museet!GPS 56.1674, 10.2031
SE STORT KORT