Aften ved Filsø

DOF Sydvestjylland, Varde Kommune
ONSDAG 22. AUGUST 2018
 KL. 18:00 - 20:00
 Fugletur/Turrapport/Begyndertur/Offentlig tur

Mød et par erfarne ornitologer, se på fuglene og få en fuglesnak.

Ornitologerne er på stedet fra kl. 18 til 20. Kom når det passer dig - og husk termokaffen.

ALLE ER VELKOMNE - også ikke-medlemmer.

TILMELDING 

Ingen tilmeldingTURLEDER Sven Bødker, 4062 1370 (99procentabe@gmail.com) og Karin Gustausen, ()

KONTAKT Sven Bødker, 4062 1370 (99procentabe@gmail.com)

MØDESTED 

P-pladsen ved den østlige indgang til Filsø. Filsøvej 30, 6854 HenneGPS 55.6965, 8.24974
SE STORT KORT

TURRAPPORT

DOF Sydvestjylland aftenarrangement ved Filsø d. 22.08.2018

En smuk aften med sol og svag vind var Sven og jeg på plads ved den østlige P-plads ved Filsø. Vi var lidt spændte på, om nogen ville komme, især da tidspunktet var ændret til kl. 18.00-20.00 af hensyn til solnedgangen kl 20.40. Små 40 personer mødte op. Der var ikke så mange, der havde kage med denne aften, men Bent fra Tjæreborg delte heldigvis gavmildt ud af sine hjemmeavlede vindruer. Tak for det Bent. 

Filsøs Havørne-familie, bestående af det ynglende par og to unger fra i år, har langt om længe fattet, at det er på tide at vise sig lidt frem for publikum. En af årets unger sad den første times tid på den sædvanlige sten på Povls Pold, og jeg tror, alle nåede at nyde synet af den. Den anden unge dukkede pludselig op, og de fløj sammen til overnatning ved Søndersø. Da jeg fik nærstuderet billederne hjemme ved computeren, kunne jeg se, at den anden unge Havørn sad i det høje græs til venstre for Povls Pold. Kun lige hovedet var synlig. Det kan ses på det første billede.
En af de gamle Havørne sad adstadigt på en landtange lige ud for Langoddetårnet. Den havde tilsyneladende lige spist, for få meter fra den snadrede en lille flok ænder ubekymret i vandet.

En ung Rørhøg tog flere gange en fouragerings-tur ud over Langodde og fik ca 250 stære på vingerne, som derved dannede en slags mini “Sort Sol”. 
Da lyset var ved at svinde fløj 2 Skestorke lige imod os over Langodde-fugletårn, hvor vi tilbragte den sidste times tid. 
Senere fik vi et tip om, at der var set Rovterne ved Søndersø det sædvanlige sted, ca. midt på dæmningsvejen. Desværre var de forsvundet, da vi nåede frem. Heldigvis var en af dem blevet set af flere personer ved Mellemsø.

Sidst på aftenen, da vi var ved at pakke sammen, hørte vi trane-sang fra mørket på Langodde, samtidig listede en ræv på rov sig ud over markerne. Hos Grågæssene var der en del larm, de fløj flere gange skræppende frem og tilbage over markerne. Vi kunne ikke se, hvad der forstyrrede, for da var solen gået ned, og klokken var blevet 21.00. 
Som tiden da går i godt selskab med så mange naturglade mennesker!

Tekst og foto: Karin Gustausen