Sverige – 61 dage med fjelde, rauker, fugle m.m.

DOF Østjylland, Østjysk Biologisk Forening, Aarhus Kommune
TORSDAG 4. OKTOBER 2018
 KL. 19:30
 Foredrag/møder
Lissi og jeg har tilbragt 61 dage, fordelt på 4 rejser, i Sverige i 2017. I april (14 dage) gik turen til Uppland, Närke og Vestergötland. I maj (7 dag) på Öland, med besøg på lokaliteter som bl.a. Högby Pirfyr, Kappeludden, Lilla Horns löväng, og andre lokaliteter som kun sjældent bliver præsenteret ved foredrag. I juli (21 dage) gik turen til bl.a. Jämtland, Lappland (Åsele Lappmark), Dalarna, Närke og Skåne. Endelige sluttede vi året i oktober med 12 dage på Gotland. 
Öland og Gotland er kendt for deres orkideér, men Jämtland står ikke tilbage med forekomster af Brunkulle, Fruesko, Flueblomst og mange andre i nogle kalkrige naturområder som Vikekäret, Vackermyren og Tysjöarna. Stenkenjokk er et let tilgængeligt fjeldområede, hvor vejen årligt åbnes for turisterne på Sveriges nationaldag 6. juni. Og så er det lige meget om sneplove skal køre i døgndrift på den 40 km lange strækning i dagevis for at vejen kan blive farbar! En fuglesø, som nok står lidt i skyggen af Hornborgasjön og Tåkern er Kvismaren, men 
den kunne passende indgå i ”De 3 store fuglesøer”. Endelig kommer vi på tur i et par af Sverige Nationalparker; Hamre i Härjedalen med bl.a. Hjerpe og Tretået Spætte og Garphyttan i Närke, der udgør et gammelt kulturlandskab med blomsterrige enge. Vi kommer også forbi Öland i maj og Gotland i oktober.
TURLEDER Allan Janniche, ()

KONTAKT Jørgen terp Laursen, - (-)

MØDESTED 

Naturhistorisk Museum bygning 1141, Bio-X Natur lokaletGPS 56.1671, 10.2023
SE STORT KORT