Højmosetur i Horreby Lyng

DOF Storstrøm, DOF Storstrøm og Guldborgsund Kommune, Guldborgsund Kommune
LøRDAG 14. JULI 2018
 KL. 09:30 - 13:00
 Fugletur/Begyndertur/Offentlig tur

Falsters største højmose viser en masse spor efter datidens tørvegravning. Guldborgsund Kommune er i gang med at genoprette en del af mosen som en rigtig højmose med lyng, og al uønsket trævækst fjernes. De nye gangbroer over hængesækken giver os mulighed for at komme ganske tæt på mosens specielle flora og fauna, f.eks. den insektædende plante Rundbladet Soldug og mange arter af guldsmede.

Hvis vejret tillader det, vil vi prøve at hænge noget lokkemad ud til sommerfuglene.  Det er højsæson for Irissommerfuglen, så den og andre spændende insekter er der mulighed for at se på nært hold.

Der er i området nogle fine borde/bænke, som vi vil afprøve, så tag lidt mad og drikke med, så vi kan få nogle hyggelige timer sammen. Kikkert, fornuftigt fodtøj og måske myggespray vil være en god ide at medbringe.

Læs mere om stedet på http://www.horrebylyng.dk
 

TURLEDER Hans Lind, () og Benny Steinmejer, 2514 3939 ()

KONTAKT Hans Lind, 6167 1843

MØDESTED 

Nærmeste GPS-adresse hedder Lyngvejen 9, 4800 Nykøbing F. I Horrebys nordlige udkant køres ad Lyngvejen, og derefter finder man P-pladsen for enden af Spangvej i mosens sydlige udkant.GPS 54.8079, 12.0057
SE STORT KORT