Hovedbestyrelsen består af følgende 13 medlemmer.

Brug for et pressefoto? Se mere her.Boris Schønfeldt

Næstformand & forretningsudvalg

Skous Kvarter 24
7100 Vejle
+45 2048 2058
boris.schonfeldt@dof.dk

Som barn gav mine forældre mig tilnavnet "fuglemekaniker". Der var ikke noget der hed Skolefritidsordning (SFO), så når jeg kom hjem fra skole, brugte jeg eftermiddagene på at kigge på fugle. Fuglemekaniker leder nok mest tankerne hen på dyrlæge, men jeg valgte at læse biologi, fordi jeg allerede dengang var fascineret af naturens mangfoldighed og interesseret i dens beskyttelse.

Jeg har fortsat interessen for fuglene og siden meldt mig ind i DOF, som i min opfattelse uden sidestykke er den mest seriøse, troværdige og videnskabelige frivillige natur-organisation i Danmark. Jeg er derfor også meget stolt og ydmyg over at være engageret i foreningen. Som biolog forstår jeg til fulde betydningen af et solidt videnskabeligt datamateriale, hvor især lange tidsserier er vanskelige at opnå. Jeg ved derfor, at denne slags data ikke er noget man kommer sovende til. Det kræver hårdt arbejde og motivation fra de frivillige, og det er en kerneydelse, vi skal værne om. Det er vigtigt at anerkende og tydeliggøre den forskel, vi som frivillige gør.

Gode data gør det ikke alene, men de er en stærk forudsætning for arbejdet med naturbeskyttelse og i den naturpolitiske dagsorden, hvilket aktualiseres i Kjeld Hansens bog: “Det store Svigt”. Men det er også vigtigt, at data formidles på en forståelig måde, så den rammer bredt i samfundet. Mere end nogensinde før er der brug for at engagere den brede befolkning i naturbeskyttelse, så dette vil afspejles i den politiske dagsorden, dette kan fuglene være med til. Alle har set en fugl eller husker Solsortens sang fra naboens tag, og vi fascineres let ved fuglene. 

Jeg har gennem 15 år arbejdet med naturgenopretning (ex. Kongens Kær ved Vejle), med fokus på naturbeskyttelse og formidling. Nu arbejder jeg som projektudvikler med fokus på frivillighed, dialog og bæredygtighed. Dette har givet mig en rækker erfaringer, som motiverer mig for at arbejde med udvikling af DOF nu og i fremtiden.

Privat bor jeg i Vejle med min hustru (Malene) og mine to drenge (Emil og Mads) og har fritidsbolig i Nationalpark Vadehavet.