Hovedbestyrelsen består af følgende 13 medlemmer.

Brug for et pressefoto? Se mere her.Ole Friis Larsen


Bibrostræde 11
4900 Nakskov
+45 4091 8071
ofl@mail.tele.dk

Lige siden, at jeg blev optaget som medlem i 1968, har DOF været en selvfølgelig del af min vej gennem livet. Det begyndte endnu tidligere med den mærkelige og sjældne sorte fugl, der sad på en bundgarnspæl en tåget dag ved Isefjorden og viste sig at være en skarv, og musvågerne, som var de menneskeædende ørne i mit drengelivs ekspeditioner i Nordskoven ved Jægerspris. Musvågerne førte ikke blot nysgerrigheden dybt ind i skoven, men også til biblioteket og ind i Vagn Holsteins bøger om netop Nordskovens rovfugle.

Især holder jeg af det langsomme kratluskeri med håndkikkerten en morgen med høj himmel over noget skov et eller andet sted i verden. Fuglene er friheden, det eventyrlige og det guddommelige. Tællingerne og alt det andet arbejde i DOF er betalingen for utallige store oplevelser - den tak, som fuglene fortjener og har brug for. Det er nødvendigt at kæmpe for deres eksistens, både for fuglene og for, at vores efterkommere kan opleve den samme fortryllelse.

I øjeblikket er jeg med i Projekt Ørn, DOF's internationale udvalg og fuglestationsudvalget. Jeg er også kontaktperson for hovedbestyrelsen til DOF Storstrøm og DOF Nordsjælland. I udlandet er jeg medlem af BirdLife Malta og NABU i Tyskland.

På Malta er jeg engageret i kampen mod illegal jagt på trækfugle og deltager nogle uger om året i BirdLife Maltas overvågning af trækket over Middelhavet. Det er en aktivitet, hvor jeg meget konkret oplever, at en feltornitologs evner er med til at sikre, at tusindvis af trækfugle kommer levende videre, og det giver et fantastisk sus at se en Lille Skrigeørn skrue sig højt op over øens krybskytter og stryge mod Afrika i høj fart ud over 350 kilometer åbent hav. Også på Sicilien deltager jeg årligt i overvågning og beskyttelse af rovfugletrækket.

Alle fugle er spændende, men ud over skarver og musvåger holder jeg især af rovfugle og spætter, som jeg ser rigtig mange af i skovene omkring Berlin, hvor jeg ofte bor, og de store havfugle, som jeg har mødt på mine sejlture over Stillehavet. Mine faste favoritområder at se på fugle er Nordskoven ved Jægerspris, Nakskov Fjord og skove og flodlandskaber langs Oder på grænsen mellem Polen og Tyskland.

Jeg er født i 1952 som nabo til Jægerspris Slot, hvor min far var slotsfoged og min mor oldfrue. Jeg er uddannet journalist og har mange års erfaring med kommunikation både i en faglig hovedorganisation (FTF) og i dagspressen.

Ud over fuglene holder jeg meget af at vandre, cykle, læse, fotografere og rejse – især i Europa – af Beethovens symfonier, Mozarts operaer, kometer og Formel 1.