Hovedbestyrelsen består af følgende 13 medlemmer.

Brug for et pressefoto? Se mere her.Rie Birkelund Elgaard Jensen


+45 9243 3384
riejensen92@gmail.com

Da jeg er opvokset i en lejlighed på Frederiksberg, stammer mine første gode naturoplevelser fra somrene i Grækenland. Her tilbragte vi sommerferierne på campingpladser rundt omkring i landet, hvor jeg kunne studere dyrelivet på tæt hold. Min interesse for dyrene og naturen holdt ved, og derfor læste jeg til biolog på Københavns Universitet for at blive en ægte ‘gummistøvlebiolog’, som vi kalder det. 

På biologistudiet fik jeg stiftet bekendtskab med ornitologien i form af spændende forskningsprojekter og artsbestemmelse af fugle både i hånden og i felten. Siden da har jeg ikke kunnet lægge kikkerten fra mig.

Til daglig arbejder jeg som rådgiver og feltornitolog for en rådgivende ingeniørvirksomhed, hvor jeg både sidder ved computeren i Høje Taastrup og arbejder offshore med fugletællinger.

I privaten holder jeg af at studere fuglelivet på Kalvebod fælled, hvoraf også ringmærkning af yngle- og trækfugle fylder en stor del af min fritid. 

Interessen for naturen har allerede bragt mig på mange gode rejser rundt om i verden. Jeg har skrevet speciale om spurvefuglen Taita apalis i de kenyanske bjerge, jeg har hørt Kaukasiske kongehøner i Georgien, og jeg har ringmærket en Båndsarasari (Collared Aracari) i regnskoven i Belize.

Mit bekendtskab med foreningen fik jeg først i de sene studieår, hvor jeg fik job som studentermedhjælper i Naturfaglig afdeling og slog mine folder i Fuglenes Hus i et par år. Derudover har jeg været frivillig i DOF-regi på Naturmødet, samt bidraget til Atlasprojektet. 

Jeg interesserer mig for flere forskellige aspekter af foreningen, men især unge, fuglestationerne, naturbeskyttelse og naturpolitik.