Nyhedsoversigt

         


Byggeboom af fugletårne

torsdag 9. februar 2006
De sidste par årtier har Danmark oplevet et sandt byggeboom af publikumsfaciliteter på vores bedste fuglelokaliteter. Dansk Ornitologisk Forening har lavet en aktuel, landsdækkende oversigt i bladet Fugle og Natur. Efter stor byggeaktivitet de seneste år har Danmark nu 143 fugletårne og fugleskjul.

Munk på mejsekost

onsdag 1. februar 2006
En af sommerens mesterlige sangere, munken, er i stigende grad blevet en tavs vintergæst i Danmark. Denne vinter er der set munke i en lang række danske byer. I Gilleleje æder en munk mejsekugler ved et foderbræt

Svaner sparer energi ved at blunde på isen

tirsdag 31. januar 2006
En passiv svane på isen har det godt. Den er bare gået over på et energispare-program og har ikke brug for ekstra foder på grund af en måned eller to med frost. At fodre ænder og svaner kan skade mere end det gavner, oplyser Dansk Ornitologisk Forening

Jagten har udryddet havfugle i Vestgrønland

tirsdag 24. januar 2006
De hvidklattede klipper står som et monument over tidligere tiders hundredtusindtallige fugle, men ikke en eneste fugl er tilbage. En ny undersøgelse dokumenterer, at de vestgrønlandske havfugle er gået drastisk tilbage de seneste 100 år. Polarlomvien, der tidligere ynglede med 500.000 par, er nu helt udryddet.

Sløruglen på glatis

tirsdag 24. januar 2006
Sidste uges isslag har bogstaveligt talt lagt låg på sløruglens spisekammer. Mange af de museædende ugler vil dø de kommende uger, mens musene vil færdes sikkert under sneen og det beskyttende panser af is, spår ugle-eksperten Klaus Dichmann fra Dansk Ornitologisk Forening.

Ræve bekæmpes i fuglereservat

tirsdag 17. januar 2006
Vejlerne - et af Danmarks rigeste områder for vandfugle - er en magnet for ræve, der tiltrækkes af det fyldte spisekammer. For at værne om sjældne fugle, som er beskyttet i EU, bliver rovdyrene reguleret om vinteren, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Svaner og gæs skal tælles i Danmark

torsdag 12. januar 2006
I weekenden 14-15. januar vil mindst 120 svane- og gåsetællere begive sig ud i landskabet. De skal tælle sangsvaner, pibesvaner og gæs på op imod 400 lokaliteter jævnt fordelt i Danmark. Tællingen finder sted i et samarbejde mellem Danmarks Miljøundersøgelser og Dansk Ornitologisk Forening.

Trafik truer sjælden høgeugle

mandag 9. januar 2006
Siden midten af december har der holdt høgeugler til i Korsø Plantage mellem Hjardemål og Hanstholm i Thy. Før jul blev den ene af uglerne offer for trafik. Den overlevende høgeugles daglige jagter i det lave terræn er russisk roulette, for den krydser jævnligt i lav højde en trafikeret landevej, oplyser DOF.

Høgeugle eftersøges på Sjælland

torsdag 5. januar 2006
Ornitologer vil søndag 8. januar systematisk lede efter høgeugler i skovene på nordkysten af Sjælland, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Måske er der sjældne ugler på besøg fra Nordskandinavien eller Rusland

Danmarksmesteren i frie fugle har set 400 arter

torsdag 5. januar 2006
Murermester Jørgen Munck Pedersen fra Kongens Lyngby har sat rekord i antallet af fuglearter set af én feltornitolog indenfor Danmarks grænser, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En østlig kalanderlærke ved Køge Bugt blev i denne uge "Munkens" art nummer 400 på hjemmebane.

FORRIGE     1  |  ...  |  163  |  164  |  165  |  166  |  167  |  ...  |  185     NÆSTE