Nyhedsoversigt

         


Lærke fra Mellemøsten set første gang i Danmark

tirsdag 3. januar 2006
Flere end 200 feltornitologer besøgte tirsdag 3. januar fra morgenstunden Staunings Ø ved Ølsemagle Revle i Køge Bugt for at opleve en østlig kalanderlærke. Den sjældne lærke er kun konstateret i Vesteuropa knap en snes gange, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Godt med gæstende gråsiskener

tirsdag 27. december 2005
Denne vinter er der særligt mange højnordiske gråsiskener på besøg i Danmark, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Mest i den østlige del af landet hvor fuglene holder til i birketræer eller sumpede skove med elletræer.

Danmarks ældste ederfugl offer for olie i Storebælt

fredag 23. december 2005
En ringmærket, olieindsmurt ederfugl blev aflivet på en strand ved Kalundborg, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Ringmærkningscentralen på Zoologisk Museum kan fortælle, at fuglen blev knap 29 år

Danske vinterfugle skal tælles

tirsdag 20. december 2005
Er det godt at være gærdesmutte og kradser krisen blandt krager? Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil de næste uger tage pulsen på vinterens fugleliv ved hjælp af tællinger over hele landet.

Nye tider for den røde glente

onsdag 14. december 2005
Miljøminister Connie Hedegaard vil sammen med Dansk Ornitologisk Forening give bedre levevilkår for den smukke røde glente. Miljøministeren har i dag offentliggjort en forpligtende handlingsplan, der skal gennemføres i tæt samarbejde med DOF.

Vilde fugle er ofre – ikke smittespredere af fjerkræinfluenza

torsdag 8. december 2005
Her mod slutningen af året er millioner af fugle på plads efter deres træk mod Afrika, Sydeuopa og Asien. Trækperioden førte ikke til de frygtede store udbrud af fjerkræinfluenzaen H5N1, hvilket er endnu et tegn på, at smitten ikke spredes med vilde fugle.

Jagtfalke jager i Danmark

tirsdag 6. december 2005
I reservatet Nyord ved Møn og ved Bøvling Klit i Vestjylland kan der i denne tid ses ungfugle af verdens største falk, jagtfalken. Rovfuglene er ofte set på Fugleværnsfondens arealer, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Søkonger på havnebesøg

mandag 5. december 2005
De seneste uger er der i mange danske havne set søkonger på vintervisit fra arktiske fuglefjelde, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. De kun stærestore alkefugle er observeret i både sjællandske, fynske og jyske havne.

Slørugleunger som præmie i Grønt Ansvar

torsdag 1. december 2005
Dansk Ornitologisk Forenings opsætning af redekasser til slørugler på danske gårde har næsten tidoblet bestanden på 10 år. Men der er stadig kun 233 ynglepar i Danmark. Derfor har DOF foreslået sløruglen som modtager af 50.000 kr. fra Grønt Ansvar.

Skalleslugere dropper grønne danske vintre

mandag 28. november 2005
Færre og færre store skalleslugere søger til de danske farvande om vinteren. Dykænderne udnytter, at Østersøen er isfri, så de kan blive hjemme østpå tættere på deres ynglepladser, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

FORRIGE     1  |  ...  |  164  |  165  |  166  |  167  |  168  |  ...  |  185     NÆSTE