Nyhedsoversigt

         


Én kejser og flere konger i Skagen

torsdag 28. april 2005
Den seneste uges hårde vind fra øst har presset rekordstore antal af trækkende rovfugle ud til Nordvesteuropas vestkyst, oplyser DOF. Den seneste uge har budt på 1 kejserørn, 1 lille skrigeørn, 3 kongeørne og en rekord med 6 havørne på én dag. Desuden er 159 fiskeørne på bare tre dage trukket ud over havet fra Skagen og 3 sjældne steppehøge er set

DOF: Nej til forårsjagt på grønlandske fugle

onsdag 27. april 2005
Grønlands Landsstyre ønsker at genindføre forårsjagt på bl.a. ederfugle og lomvier. Dansk Ornitologisk Forening retter en indtrængende appel til grønlandske politikere og myndigheder om at udvise ansvarlighed overfor naturen.

Ynglende glente fundet død under reden

tirsdag 26. april 2005
Endnu en rød glente er fundet død i Danmark. Det er kun få dage siden at en anden rød glente blev fundet død i Borrevejle Skov på Sjælland. Glente nr. to blev fundet af dyrlæge Lars Fenger Nielsen lørdag den 23. april i en skov ved Tørring vest for Horsens.

Duehøge husvilde efter januar-orkanen

tirsdag 26. april 2005
Mange rovfugle mistede deres bedste redetræer under orkanen 8. januar, der medførte kaos i skovens dybe stille ro. Det har tvunget de store fugle til at flytte ind på ynglesteder, der kun er de næstbedste adresser. Derfor er der udsigt til en dårlig ynglesæson for duehøgen

Godt at være gransanger

torsdag 21. april 2005
Den lille beskedne og grønne gransanger er Danmarks måske mest succesfulde fugl. Bestanden af gransangere er her i landet seksdoblet på knap 30 år oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Mange sangfugle, der trækker til Afrika syd for Sahara, går tilbage, mens sangere, som nøjes med en vinter ved Middelhavet, har det bedre

Fiskehejrekoloni hærget af landmand

onsdag 20. april 2005
Dræbte fugleunger og smadrede æg mellem de væltede redetræer.

Liv og død blandt grågæssene i Utterslev Mose

mandag 18. april 2005
I marts i år bukkede "GS" under i Utterslev Mose. "GS" var en 23 år gammel grågåsehun, der var kæreste med "9539". Han sørgede i adskillige dage efter dødsfaldet, men nu er han ved at lægge an på "GL"

Musvitten er kanon vigtig

torsdag 14. april 2005
Dansk Ornitologisk Forening har spurgt danskerne, hvilke fugle, der skal i den danske fuglekanon, og svaret er ganske klart: Musvitten, gråspurven og solsorten er de vigtigste fugle at kende.

Duer bruger falke som vagtværn

tirsdag 12. april 2005
Blide ringduer ynder at have barske tårnfalke som naboer. Rovfuglene beskytter nemlig duerne mod angreb fra kragefugle, som vil stjæle deres æg eller unger oplyser DOF.

Velkommen til vandstærene

mandag 11. april 2005
Husvilde vandstære har fået en kommunal håndsrækning i Aalestrup Kommune i Himmerland, der praktiserer kassetænkning ved åerne. 15 redekasser til vandstære er sat op som led i et beskæftigelsesprojekt.

FORRIGE     1  |  ...  |  162  |  163  |  164  |  165  |  166  |  ...  |  174     NÆSTE