Nyhedsoversigt

         


Musvitten er kanon vigtig

torsdag 14. april 2005
Dansk Ornitologisk Forening har spurgt danskerne, hvilke fugle, der skal i den danske fuglekanon, og svaret er ganske klart: Musvitten, gråspurven og solsorten er de vigtigste fugle at kende.

Duer bruger falke som vagtværn

tirsdag 12. april 2005
Blide ringduer ynder at have barske tårnfalke som naboer. Rovfuglene beskytter nemlig duerne mod angreb fra kragefugle, som vil stjæle deres æg eller unger oplyser DOF.

Velkommen til vandstærene

mandag 11. april 2005
Husvilde vandstære har fået en kommunal håndsrækning i Aalestrup Kommune i Himmerland, der praktiserer kassetænkning ved åerne. 15 redekasser til vandstære er sat op som led i et beskæftigelsesprojekt.

Naturens værdi for Danmark

onsdag 6. april 2005
Vi vil ikke sidde med hænderne i skødet, når naturen i Danmark mister sin variation og bliver kedeligere. Der skal bruges flere kræfter og penge på naturen, siger Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden.

Venskabsforening for vildmosens skarver

tirsdag 5. april 2005
Venner kan man aldrig få for mange af, og nu har skarverne i Danmarks største koloni i Lille Vildmose fået en hel forening af rigtige venner.

Tryggelev Nor genskabt

fredag 1. april 2005
Den nye del af Tryggelev Nor (Nørreballe Nor) er nu genskabt fuldstændig. Vinterens nedbør har betydet at søen allerede nu er fyldt op efter at have været tørlagt i mere end hundrede år.

Trompapper trutter på sidste vers

torsdag 31. marts 2005
Vinterens massive invasion af dompapper, der lyder som små legetøjstrompeter, er forbi. Trækket går nu mod øst/nordøst. Det taler for, at dompapperne kommer fra Finland, Nordrusland, Sibirien og måske langt østpå. Teorien om at de seneste måneders invasion skyldes dompapper fra Kaukasus, ligner en and.

Sangsvaner i medvind

torsdag 31. marts 2005
I disse dage er der afgang mod nordøst for cirka 40.000 sangsvaner, der har holdt vinter i Danmark. Fuglene er magre efter en måned med sne og hård frost, og trækket er næsten to uger forsinket. Svanerne flyver helst, så de har medvind på deres rejse.

Påskeøsten gav masser af traner

tirsdag 29. marts 2005
Allerede før påske lovede Dansk Ornitologisk Forening, at der ville blive mulighed for at se traner over det østlige Danmark. Det kom til at holde stik og det kan vi takke vejrfænomenet påskeøsten for.

Handlingsplan for truede engfugle

onsdag 23. marts 2005
Miljøminister Connie Hedegaard har iværksat en handlingsplan for at sikre bedre levevilkår for truede engfugle. Planen er resultatet af et samarbejde mellem Miljøministeriet og Dansk Ornitologisk Forening.

FORRIGE     1  |  ...  |  161  |  162  |  163  |  164  |  165  |  ...  |  172     NÆSTE