Nyhedsoversigt

         


Små papegøjer breder sig i Nordvesteuropa

mandag 10. april 2006
Den lille alexanderparakit er den forgangne hårde vinter set flere steder i Danmark, oplyser DOF. Den grønne burfugle-art, der stammer fra Afrika og Asien, er oprindeligt rømmet fra fangenskab. De senere år er alexanderparakitten blevet almindelig i det fri i mange vesteuropæiske storbyer.

Ræveregulering sikrede koloni af skestorke

tirsdag 4. april 2006
Det var ingen aprilsnar, men ramme alvor, da knap 40 jægere og en snes hunde lørdag 1. april dannede kæde og drev to ræve ud af den rørskov, der huser verdens nordligste skestorke. Rævene strandede på øen i vildtreservatet, da isen mod slutningen af marts brød op. Af hensyn til de sjældne ynglefugle måtte rovdyrene lade livet.

Mere naturpleje i landbruget

mandag 3. april 2006
Mere vand, mere ro, mere græs og mere dødt træ. Dansk Ornitologisk Forening har lavet et handlingskatalog over fuglevenlige initiativer, som landmændene kan benytte sig af i Danmarks nye Landdistriktsstrategi. Et af forslagene er 'engculotter'

København er hovedstad for husskader

onsdag 29. marts 2006
Nordens paradisfugl, husskaden, har fundet et fredfyldt levested i København. I løbet af få årtier er bestanden af husskader mangedoblet i den danske hovedstad, der i dag har en af Europas tætteste og måske mest tillidsfulde bestande af skader, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Mandag blev årets første dag med svaler

tirsdag 28. marts 2006
En mildning og vind fra sydvest, så var årets første svaler her, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Mandag 27. marts blev en digesvale rapporteret ved Ringkøbing, og i Sønderjylland blev alle tre danske svalearter noteret af naturvejleder Iver Gram. En lang vinter er forbi.

Frysende forår forsinker grågåsens familieliv

onsdag 22. marts 2006
Der er udsigt til meget sene gæslinger i år, fordi isen har forhindret grågåsen i at etablere sig i rørskovene, oplyser DOF. Det forsinkede forår behøver dog ikke blive det forsømte, selv om gæslingerne måske først i maj vil komme frem på enge og græsarealer.

Invasion af siskener fra Skandinaviens birkeskove

tirsdag 14. marts 2006
De seneste måneder har mange tusinde højnordiske gråsiskener været på besøg i Danmark. Fuglene æder frø fra birketræer og elletræer. I løbet af de næste uger vil nomaderne være trukket nordpå igen, oplyser DOF.

Spurveugle holder til nær København

tirsdag 14. marts 2006
Europas mindste ugle kan i denne tid opleves i Frederiksdal Skov mellem Furesø og Bagsværd Sø, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Og i Grib Skov holder en høgeugle, der lader folk komme ind på få meters afstand, til på tredje måned

Falkejagt skal fortsat være forbudt i Danmark

torsdag 9. marts 2006
Tyskland er med sine op imod 50.000 rovfugle i fangenskab og sine cirka 5.000 falkonerer et skræmmebillede, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Hvis der bliver indført falkejagt i Danmark, vil det øge interessen for at holde rovfugle i bur, og det kan skade de vilde bestande, frygter DOF.

Våge blev vegetar

mandag 6. marts 2006
Musvåge droppede for en stund mus og ådsler og slog sig på toast-brød fra Netto.

FORRIGE     1  |  ...  |  161  |  162  |  163  |  164  |  165  |  ...  |  185     NÆSTE