Nyhedsoversigt

         


Sorte udsigter for den hvide stork

tirsdag 3. maj 2005
Dårligt vejr på begge storkens hovedtrækveje har forsinket fuglene på deres rejse mod nord. Måske har Europas storke også haft problemer i deres afrikanske vinterkvarterer. Summa summarum: der er lagt op til et magert storkeår i 2005, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Natursti åbnet ved Langelands nye sø

fredag 29. april 2005
Ved Tryggelev Nor på Sydlangeland har naturen på kun 4 mdr. genskabt en sø i et gammelt vådområde. Det kan allerede nu ses, at søen vil blive et af de mest fuglerige områder i hele den østlige del af Danmark.

Elfenbensspætte genfundet i Arkansas' sumpskove

fredag 29. april 2005
Ikke siden 1944 er der med sikkerhed set en elfenbensspætte i Nordamerika, og siden de sidste forsvandt fra Cuba har man frygtet at arten var totalt udryddet på Jorden.

Én kejser og flere konger i Skagen

torsdag 28. april 2005
Den seneste uges hårde vind fra øst har presset rekordstore antal af trækkende rovfugle ud til Nordvesteuropas vestkyst, oplyser DOF. Den seneste uge har budt på 1 kejserørn, 1 lille skrigeørn, 3 kongeørne og en rekord med 6 havørne på én dag. Desuden er 159 fiskeørne på bare tre dage trukket ud over havet fra Skagen og 3 sjældne steppehøge er set

DOF: Nej til forårsjagt på grønlandske fugle

onsdag 27. april 2005
Grønlands Landsstyre ønsker at genindføre forårsjagt på bl.a. ederfugle og lomvier. Dansk Ornitologisk Forening retter en indtrængende appel til grønlandske politikere og myndigheder om at udvise ansvarlighed overfor naturen.

Ynglende glente fundet død under reden

tirsdag 26. april 2005
Endnu en rød glente er fundet død i Danmark. Det er kun få dage siden at en anden rød glente blev fundet død i Borrevejle Skov på Sjælland. Glente nr. to blev fundet af dyrlæge Lars Fenger Nielsen lørdag den 23. april i en skov ved Tørring vest for Horsens.

Duehøge husvilde efter januar-orkanen

tirsdag 26. april 2005
Mange rovfugle mistede deres bedste redetræer under orkanen 8. januar, der medførte kaos i skovens dybe stille ro. Det har tvunget de store fugle til at flytte ind på ynglesteder, der kun er de næstbedste adresser. Derfor er der udsigt til en dårlig ynglesæson for duehøgen

Godt at være gransanger

torsdag 21. april 2005
Den lille beskedne og grønne gransanger er Danmarks måske mest succesfulde fugl. Bestanden af gransangere er her i landet seksdoblet på knap 30 år oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Mange sangfugle, der trækker til Afrika syd for Sahara, går tilbage, mens sangere, som nøjes med en vinter ved Middelhavet, har det bedre

Fiskehejrekoloni hærget af landmand

onsdag 20. april 2005
Dræbte fugleunger og smadrede æg mellem de væltede redetræer.

Liv og død blandt grågæssene i Utterslev Mose

mandag 18. april 2005
I marts i år bukkede "GS" under i Utterslev Mose. "GS" var en 23 år gammel grågåsehun, der var kæreste med "9539". Han sørgede i adskillige dage efter dødsfaldet, men nu er han ved at lægge an på "GL"

FORRIGE     1  |  ...  |  160  |  161  |  162  |  163  |  164  |  ...  |  172     NÆSTE