Rovfuglefælder med levende lokkeduer afsløret

torsdag 12. marts 2015 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Midt- og Vestjyllands Politi har på Mors konfiskeret fire ulovlige fælder til fangst af duehøg hos en jæger, der har opdræt af fasaner. Desuden fandt politiet en skudt duehøg i mandens fryser. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) appellerer til en hård straf i en klar sag om overtrædelse af jagt- og vildtforvaltningsloven.
Jan Skriver
I et naturområde nær Karby i den sydvestlige del af Mors i Limfjorden fandt en fugletæller fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i november flere ulovlige rovfuglefælder, hvori sad levende lokkeduer. Og en af fælderne havde fanget en fredet duehøg.

Sagen blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi, der rykkede ud og fandt tre fælder med levende lokkeduer. Desuden blev der afsløret en klapfælde i terrænet.

Alle fælderne blev konfiskeret og lodsejeren, der er jæger og opdrætter af fasaner, blev afhørt, mens blandt andet mandens fryser blev undersøgt. Her fandt politiet en skudt duehøg.

Ifølge Bjarne Andersen, Midt- og Vestjyllands Politi i Nykøbing Mors, erkendte jægeren og fasanopdrætteren under afhøringen de faktiske forhold. Han påstod dog, at den skudte duehøg i fryseren var nedlagt ved et uheld under en andejagt.

Desuden sagde han, at duehøgen, der sad i fælden med levende lokkeduer, var fanget for at blive genudsat et andet sted.

Camilla Berg, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, har sendt sagen til udtalelse hos Naturstyrelsen.
Først når der kommer en tilbagemelding fra styrelsen, vil hun udforme et anklageskrift mod manden bag den ulovlige fældefangst, der risikerer at få frakendt sit jagttegn og en bødestraf.

DOF: Ulovlige fælder skal give høj straf
Dansk Ornitologisk Forening opfordrer til at slå juridisk hårdt ned på sager om illegal fældefangst.

- Jægeren og fasanopdrætteren har indrømmet brugen af ulovlige fælder, så sagen synes klokkeklar. Af præventive årsager bør manden have frakendt retten til at gå på jagt, og i tilgift bør han have en klækkelig bøde, siger Knud Flensted, der er biolog i DOF.

- Vi får i DOF stort set årligt meldinger om brug af ulovlige fælder, enten der er brugt levende lokkemad eller ådsler. Og vi synes, at denne aktuelle sag fra Mors kalder på et signal om, at vi ikke som samfund vil finde os i, at man fanger fredede rovfugle, lyder det fra biologen i Dansk Ornitologisk Forening.

LÆS OGSÅ: DOF er ikke imod jagt, men foreningen finder, at jagtintensiteten er alt for høj i Danmark