Kommune dropper brug af rottegift i det åbne land

torsdag 4. december 2014 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
DOF roser Lolland Kommune, fordi fuglefarlige rottegifte i det åbne landskab er blevet fjernet og erstattet med smækfælder. DOF har advaret kommunen om risikoen ved giftudlægningen, der er en alvorlig trussel imod rovfugle og ugler.
Jan Skriver
En lang række såkaldte giftstationer med langsomt virkende rottegifte er blevet fjernet fra grøftekanterne i den østlige del af Lolland Kommune.

I stedet er rottegiftene erstattet af smækfælder, der dræber de uønskede gnavere, og som ikke kræver utilsigtede dødsfald blandt rovfugle og ugler.

Kommunens ændrede strategi kommer, efter at DOF med dokumentation fra flere undersøgelser har påpeget, at brug af rottegifte i det åbne landskab udgør en trussel for en lang række arter af rovfugle og ugler.

LÆS: Rottegifte i landskabet truer ørne og ugler

Lolland huser Danmarks største regionale bestand af havørne, og rottegifte i terrænet vil være en tikkende bombe under de store rovfugle.

- Vi har erstattet alle vores giftstationer langs op imod 110 kilometer grøfter med cirka 50 kasser, hvori der er smækfælder. Vi har ikke turdet risikere en dårlig sag med en giftdød havørn eller en anden rovfugl, så nu forsøger vi udelukkende at bekæmpe rotterne mekanisk i det åbne landskab, siger Bent Lund, der er teknisk assistent i Lolland Kommune.

Læs hele artiklen her

Se: Mange protesterede på DOF's Facebookside

Få nyheder om fugle og naturbeskyttelse i din mail
Tilmeld dig DOF's nyhedsbrev her