DOF: De konservative kan afmontere regeringens angreb på engene

torsdag 10. december 2015
Det Konservative Folkeparti bør leve op til formandens ord om, at et ordentligt klima og miljø er ufatteligt vigtigt for fremtidens generationer, og afmontere regeringens af-beskyttelse, der lige nu truer de danske enge. Det mener formand for DOF, Egon Østergaard. Foreningen har samlet flere end 15.000 underskrifter ind i protest mod regeringens planer om at tillade sprøjtegifte, gylle og kunstgødning på de beskyttede enge.
Uffe Rasmussen
- De konservative sidder med den nøgle, der kan afmontere regeringens naturskadelige tilbagerulning af beskyttelsen af 360 km2 enge.

Det siger formand for DOF, Egon Østergaard, der nu retter en direkte appel til regeringens støtteparti, Det Konservative Folkeparti (K).

Egon Østergaard beder partiet om at leve op til egne ord om at sikre en verden til fremtidige generationer med et godt miljø og klima, som formanden for partiet, Søren Pape Poulsen, fremhævede som konservativt synspunkt i november.

LÆS OGSÅ: Regeringens gift-planer truer Danmarks enge

For nylig sagde de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, sådan til DR:

- Der er ikke noget vigtigere end at sikre, at næste generation og næste generation igen også har en ordentlig jord at leve på. Det at have et ordentligt klima og miljø er ufatteligt vigtigt. Læs mere om Søren Papes udtalelser her

Den udtalelse fra de konservatives formand støtter Egon Østergaard, men han glæder sig til, at de konservative viser, at de floromvundne ord bliver til handling til gavn for at bevare de danske enge.

-Det er nu, de konservative skal vise, at deres flotte ord er andet end varm luft, ved at handle. K’s folketingsmedlemmer skal bare trække sine stemmer til regeringens ødelæggende lovforslag. K kan på den måde leve op til deres formands flotte udtalelser og sørge for, at vi bevarer danske naturværdier og holder vores blomster- og fuglerige enge fri for sprøjtegifte, gylle og kunstgødning, siger Egon Østergaard.

15.000 protester mod regeringens planer
Flere end 15.000 har indtil nu skrevet under på DOF’s protester mod regeringens lovforslag.

Naturlige enge er næsten forsvundet fra det danske landskab med katastrofale følger for fuglelivet.

- De mange underskrivere og vi i DOF vil fortælle regeringen, at dens forslag vil gøre det endnu værre for den sårbare natur på vores beskyttede enge, og det endda for at opnå tvivlsom vækst til det trængte landbrug. Engene, dens natur og de generationer, de konservative gerne vil sikre ordentligt klima og miljø, betaler prisen for tvivlsom vækst, hvis lovforslaget vedtages, siger Egon Østergaard.

BEVAR DE DANSKE ENGE: SKRIV UNDER HER

LÆS OGSÅ:

Regeringen ofrer de danske enge

Fugle elsker enge - baggrund om de danske enge fra DOF's blad, Fugle & Natur

DOF's formand: Af-beskyttelse af natur! Leder fra Fugle & Natur

DOF's høringssvar til udkast til lovforslag om gødskning og sprøjtning på engene

Kontakt
Egon Østergaard 31162030