Nyhedsoversigt

         


Skalleslugere dropper grønne danske vintre

mandag 28. november 2005
Færre og færre store skalleslugere søger til de danske farvande om vinteren. Dykænderne udnytter, at Østersøen er isfri, så de kan blive hjemme østpå tættere på deres ynglepladser, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Præriemåge set første gang i Danmark

mandag 28. november 2005
En nordamerikansk præriemåge blev søndag 27. november om eftermiddagen opdaget på Kjul Strand øst for Hirtshals Havn, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Den sjældne måge fra den amerikanske prærie ventes mandag at trække ornitologer til Nordjylland langvejs fra

Landdistriktsstrategien kræver nytænkning

onsdag 23. november 2005
Mere vand, mere ro, mere græs og mere dødt træ. Dansk Ornitologisk Forening har lavet et handlingskatalog over fuglevenlige initiativer, som landmændene kan benytte sig af i Danmarks nye Landdistriktsstrategi. Et af forslagene er 'engculotter'.

Døde danske fugle efterlyses

mandag 21. november 2005
Zoologisk Museum mangler indfødte fugle til sin grundforskning, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Flere end halvdelen af museets godt 100.000 fugle er omkring 100 år gamle. Nye fugle kan give os nyttig viden om for eksempel forurening med tungmetaller.

Skarvens bestand er stabil i Danmark

tirsdag 15. november 2005
I 2005 har knap 40.000 par skarver ynglet i 56 danske kolonier. Flere end hvert 10. kuld er blevet forhindret i at klække, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Skovspurv på dansk langfart

mandag 14. november 2005
En ringmærket skovspurv fløj fra Gedser til Korinth på Fyn og satte dermed Danmarksrekord i indenrigsflyvning for skovspurve, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Den danske væverfugl havde tilbagelagt 123 kilometer i fugleflugtslinie

Tre totalfredede strandhjejler fundet skudt

fredag 11. november 2005
Ved Bøvling Klit er der fundet tre skudte strandhjejler. DOF-Ringkøbing har meldt sagen til politiet. Jægernes organisation tager skarpt afstand fra nedskydningen.

Fugle og Natur er udkommet

fredag 11. november 2005
Fugle kan blive ramt af flere forskellige sygdomme. Her i efteråret er fuglesygdomme blevet et varmt emne i medierne. Det afspejler sig også i dette nye nummer af Dansk Ornitologisk Forenings medlemsblad Fugle og Natur

Fyraften for kragefugle

onsdag 2. november 2005
I de mørke måneder præsenterer krager, alliker og råger hver aften en af naturens fascinerende forestillinger, når de forvandler særligt udvalgte skove til sovesale. Ved Furesøens bred findes en af scenerne for forestillingen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Stormsvale rejste med skib over Nordatlanten

tirsdag 1. november 2005
En nødstedt stor stormsvale var passager på et tankskib fra Canada til Nordjylland, hvor den kom i pleje hos Dyrenes Beskyttelse. Nu er den næsten altid søstærke stormsvale tilbage på oceanerne, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

FORRIGE     1  |  ...  |  156  |  157  |  158  |  159  |  160  |  ...  |  176     NÆSTE