DEBAT: "Jagt” på udsatte gråænder har ikke noget med jagt at gøre

mandag 27. september 2021
Jagt på udsatte gråænder er næppe en jagtkultur, der har opbakning blandt ret mange danskere. For det er slet ikke jagt, skriver Egon Østergaard i et debatindlæg på Altinget.dk
af Egon Østergaard, formand i DOF

Graand Vilsted So 3. juni ASHFoto: Albert Steen-Hansen.

Jagtkulturen, hvor der opdrættes gråænder for øge jagtudbyttet, har ikke noget med jagt at gøre. Og det er næppe en kultur, der har den store opbakning i Danmark, skriver formand i DOF, Egon Østergaard, i et debatindlæg på Altinget.dk.

DOF har over de seneste uger af flere omgange argumenteret for, at udsætning af gråænder til jagt bør stoppes senest i 2022.
Blandt andet er argumenterne og opfordringen fremsat i en indstilling til miljøministeren fra DOF, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Dyrenes Beskyttelse i regi af Vildtforvaltningsrådet.

Blandt modargumenterne på forskellige mediekanaler har lydt, at vandhuller gennem årene især er blevet gravet og passet, fordi jægerne så har haft mulighed for at udsætte gråænder. Til det siger Egon Østergaard:

- Jeg håber da bestemt, at jægerne i langt højere grad graver søer og vandhuller for at hjælpe den trængte natur og så håber på, at nogle naturlige ænder og gæs lægger vejen forbi. Det har jeg respekt for, men hvis motivet indskrænker sig til, at vandhullet primært graves for at kunne udsætte kornfede opdrættede ænder, så blegner indsatsen ret meget, skriver Egon Østergaard på Altinget.dk.

Læs hele debatindlægget her.