Flere end 3.500 danskere spejdede efter store vingefang

torsdag 23. februar 2012 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Vejret var perfekt de fleste steder i Danmark på Ørnens Dag, der bød på 66 havørne og 4 kongeørne, som blev betragtet af et talstærkt naturpublikum bevæbnet med kikkerter
Jan Skriver
I Lille Vildmose i Nordjylland satte deltagerantallet rekord med rundt regnet 500 besøgende, da Familien Danmark var af huse for at opleve nogle af de største og mest imponerende vingefang, som vores natur kan mønstre, nemlig havørnens og kongeørnens. 4 kongeørne og 2 havørne blev det til over den jyske vildmose.

Og på strandpromenaden i Jyllinge ved Roskilde Fjord oplevede 400 mennesker en havørn, der på tæt hold jagede en blishøne, som først blev fanget og senere undslap.
Et drama ved højlys dag.

- Det var en fantastisk dag med en havørn, der jagede, så alle på havnen kunne se rovfuglens jagtteknik og fornemme dramaet på tætteste hold, siger Martin Holm, der var en af DOF’s otte guider på strandpromenaden, hvorfra 4 havørne blev observeret.

I alt var der 21 lokaliteter landet over, der med DOF-guider i spidsen tog imod på Ørnens Dag. Og flere end 3.500 danskere deltog i arrangementerne, hvor de store ørne blev set på mere eller mindre tæt hold.

Det var syvende år i træk, at Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) Projekt Ørn arrangerede Ørnens Dag.
Dagens ørnerekord, hvad angår antallet, blev sat ved Hasselø på Falster, hvor der blev set hele 12 havørne.

Nyord Enge ved Møn bød på 6 havørne, som blev set af cirka 70 mennesker.

Brændegård Sø havde 400 gæster, der så tre havørne, mens 250 ørneentusiaster kiggede forbi Esrum Sø, hvor der blev observeret to havørne.

Hvis du ikke nåede at gøre brug af tilbuddet om, at modtage tre gratis udgaver af DOF’s medlemsblad Fugle og Natur på Ørnens Dag, kan du gøre det her: www.dof.dk/tilbud

Yderligere oplysninger:

Dansk Ornitologisk Forening (DOF),
tlf. 33 28 38 00.

Lennart Pedersen, leder af DOF’s Projekt Ørn.
tlf. 40 15 66 20.