Ugle udskrevet efter uheld med pigtråd

tirsdag 12. oktober 2004 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Tre uger på Nærum Vildtplejestation med en menu af 4 mus pr. dag, så var den sårede mosehornugle klar igen. Uglen blev sluppet på en eng ved Nivå Bugt
Jan Skriver
- Da den blev anbragt på engen, sad den bare og kiggede. Det virkede som om, den ikke for alvor troede på, at den var en fri fugl igen. Men pludselig lettede den og var hurtigt væk over sivskoven.

Sådan siger John Hørdum, der driver Nærum Vildtplejestation for Dyrenes Beskyttelse. Han har bragt en mosehornugle flot, som ornitologen Mikkel Høegh Post 17. september fandt blødende fra et sår i den ene vinge. Uglen sad viklet fast i pigtråd i området "Stubben" på Nordhavnen i København.

Mosehornugler er sjældne patienter på danske dyreplejestationer. John Hørdum har haft adskillige skovhornugler og natugler på kost og logi.

- Mosehornuglen klaprede aggressivt med næbbet ligesom skovhornugler gør, men den virkede en smule mere nervøs, end de ugler jeg tidligere har haft. Ofte stivnede den og var bange, når jeg kom. Men den har været ligeså villig til at æde som alle andre ugler. Fire mus om dagen har den fået. Jeg fastede den dagen før, den blev sat ud, siger John Hørdum.

Mens mosehornuglen nu har lagt episoden med pigtråden på havneterrænet bag sig, vil Dansk Ornitologisk Forening (DOF) finde ud af, om tråden i området kan fjernes.

Pigtråden har ingen funktion det pågældende sted på "Stubben", der er den nordøstligste del af Nordhavnen i København. Da det udgør en risiko for fugle og dyr, bør det væk, mener foreningen.