Grønne ønsker til det danske EU-formandskab

tirsdag 15. november 2011 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forening (DOF), WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening har den 14. november 2011 sendt et fælles brev med grønne ønsker til det danske EU-formandskab.
Michael Aagaard
De grønne organisationer ønsker et grønnere Europa, og har store forventninger til, at Danmark kan spille en nøglerolle, når vi 1. januar 2012 overtager formandskabet i EU.

Som grønt foregangsland kan Danmark lægge et højt ambitionsniveau på en række områder med særlig interesse for fugle, natur og biodiversitet. Især ønsker DOF en grønnere landbrugsreform (CAP-reform) og markant flere midler til naturbeskyttelse under LIFE+ programmet. DOF arbejder for, at EU’s flerårige budget (2014-2020) lever fuldstændigt op til EU’s 2020-mål på miljøområdet.

DOF og WWF Verdensnaturfonden har for nyligt indgået et partnerskab for at påvirke det danske EU-formandskab. Et af de første resultater af dette partnerskab er brevet til det danske formandskab. Brevet er sendt til Europaminister Nicolai Wammen, Finansminister Bjarne Fog Corydon, Fødevareminister Mette Gjerskov, Miljøminister Ida Auken og Klima- og energiminister Martin Lidegaard.

Brevet er underskrevet af Egon Østergaard, formand for DOF, Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening og Gitte Seeberg, Generalsekretær ved WWF Verdensnaturfonden.

Yderligere oplysninger: EU Policy Officer Christian Hald-Mortensen ph. +45 28 57 39 11