Flamingoerne ved Lake Natron får endnu en chance

onsdag 7. november 2007 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Den tanzanianske regering har udsat beslutningen om at udvinde soda fra Lake Natron. Dansk Ornitologisk Forening og BirdLife International kalder det en sejr for international naturbeskyttelse og sund fornuft
Tine Stampe
I sidste uge protesterede Dansk Ornitologisk Forening og partnerorganisationen BirdLife International kraftigt overfor den tanzanianske regerings forslag om at opføre en fabrik, der skulle udvinde soda fra Lake Natron, hvor 75% af Verdens bestand af lille flamingo yngler.

Nu er udvindingsplanerne udsat og den tanzaniansk-indiske virksomhed bag forslaget er blevet bedt om at udarbejde nogle grundigere miljøberegninger og at overveje andre udvindingspladser. Hermed er truslen mod flamigoerne endnu ikke helt fjernet, men der er dog international opmærksomhed på konsekvenserne for naturbeskyttelsen.

Lake Natron er verdenskendt for sin unikke biologi, hvor der stort set kun lever flamingoer og cyanobakterier, som udgør flamingoernes føde. Dette giver flamingoerne en enestående beskyttelse mod fjender. Lake Natron er det eneste sted i Østafrika, hvor de ca. 2 mio. flamingoer yngler, hvilket også gør den til en velbesøgt turistattraktion, der ofte bliver portrætteret i naturudsendelser.

Dansk Ornitologisk Forening har arbejdet for bevarelsen af Tanzanias biodiversitet sammen med Wildlife Conservation Society of Tanzania (WCST) i knap 20 år. De seneste 8 år i et projekt støttet af Danida.