DEBAT: Kære K: I kan bevare de danske enge

onsdag 16. december 2015 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
DOF's formand beder i et debatindlæg i Politiken i dag Det Konservative Folkeparti om at lade være med at lægge stemmer til regeringens forslag om at omstøde et forbud mod gift, gylle og kunstgødning på beskyttede enge.
Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening
DOF's formand skriver i dag i et debatindlæg i Politiken:

For nylig tilkendegav formanden for de Konservative, Søren Pape Poulsen, denne interessante holdning til vores klima og miljø:

”Der er ikke noget vigtigere end at sikre, at næste generation og næste generation igen også har en ordentlig jord at leve på. Det at have et ordentligt klima og miljø er ufatteligt vigtigt.”

Søren Pape sagde ved samme lejlighed, at hans parti nægter at følge regeringen og nedsætte klima-ambitionerne. Læs mere om Søren Papes udtalelser her

Nu er det så spændende at høre, om de Konservatives formand er klar til at lade sine ord efterfølge af handling, når det gælder om at sikre miljø og natur til de næste generationer.

Lige nu er vores grønne, danske enge nemlig truet af Venstre-regeringens ønsker om at tillade at giftsprøjte og sprede gylle og kunstgødning på beskyttede enge, hvor truede fugle, insekter og planter ellers skal have et helle i vores pressede natur.

Men kære Søren Pape: Regeringens forslag rettet mod naturlige enge har kun flertal, hvis du og dit parti lægger stemmer til.

Vores beskyttede, grønne enge, en del af Danmarks kulturarv og levested for nogle af vores mest truede fugle, er under voldsomt pres i dagens Danmark. Men regeringen vil nu ofre yderligere en stor luns af de grønne enge på vækstens alter for at sørge for, at hver landmand kan tjene mellem 1200 og 4700 kroner ekstra om året.

Engene og dyrelivet betaler en alt for høj pris for den smule vækst, som efterlader en fattigere jord til netop de næste generationer.

Så kære Søren Pape Poulsen, lad dine flotte ord følge af handling og lad være med at lægge stemmer til regeringens forslag om gift og gødning på vores grønne enge. Så har du gjort noget godt for at sikre de næste generationer en ordentlig jord at leve på.

LÆS OGSÅ: Regeringens gift-planer truer Danmarks enge

BEVAR DE DANSKE ENGE: SKRIV UNDER HER

LÆS OGSÅ:

Regeringen ofrer de danske enge

Fugle elsker enge - baggrund om de danske enge fra DOF's blad, Fugle & Natur

DOF's formand: Af-beskyttelse af natur! Leder fra Fugle & Natur

DOF's høringssvar til udkast til lovforslag om gødskning og sprøjtning på engene

Kontakt
Egon Østergaard 31162030