Fra tid til anden oplever ØrneTV tekniske problemer. Det beklager vi.
From time to time we experience technical issues with the stream. We apologize in advance.

Ungernes alder netop nu / Age of the juveniles

Alder på unge fra æg nr. 1: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
Alder på unge fra æg nr. 2: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
Tid fra itugået æg nr. 3 blev lagt: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds

 

VÆR MED TIL AT SIKRE ØRNETV

ØrneTV mangler desværre finansiering for, at vi i fremtiden kan sikre dig unikke oplevelser med livetransmission fra Danmarks mest kendte havørnerede. Oplevelserne er store, men det gælder også arbejdet bag den daglige produktion. Til gengæld ved vi også, at seerskaren er stor, og det er derfor, vi beder om din hjælp til DOF's ØrneTV. På forhånd tak for din støtte.

 

 

Første kuld unger i nyt ØrneTV-par

Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark giver dig mulighed for at følge det spændende liv i reden hos et par vilde danske havørne.

Efter et par turbulente år på reden med Projekt Ørns webkamera i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland er der i 2020 et nyt par.

De to unger er efterhånden næsten flyvefærdige. De har fået farveringe på benene og GPS-sendere på ryggen, så vi kan fortsætte med at følge dem, når de flyver fra reden.

Den første unge kom ud af sit æg 14. april klokken 6.29.

Vores erfaringer med danske havørneunger er, at det tager dem 82-86 dage at vokse op, før de flyver fra reden, men der er store udsving helt ned til omkring 70 dage og op til 90.

De to unger er en han (storebror) og en hun (lillesøster). Hunnen har en sort ring på venstre ben med koden D084 og en orange over blank-ring på højre ben med koden H115. Hannens tilsvarende koder er D085 og H116.

Du kan blive klogere på GPS-projektet med vores ’ofte stillede spørgsmål’ her.

GPS-projektet er et samarbejde mellem Dansk Ornitologisk Forening og Statens Naturhistoriske Museum med tilladelse fra Ringmærkningscentralen. De to ørne kan følges her (når de bliver koblet til efter udflyvningen) sammen med andre danske Havørne med GPS-sendere.

I gennemsnit får de cirka 100 danske ynglepar af havørne 1,4 unger ud at flyve fra reden. Det vil i praksis sige en eller to unger fra hver rede med ynglesucces.

Både her på siden og i Facebookgruppen Havørnene bliver udviklingen på reden fulgt og kommenteret af Kim Skelmose, der er leder af DOF’s Projekt Ørn, og Ole Friis Larsen, der er artscaretaker for havørn i DOF. De vil også svare på spørgsmål. Husk at skrive tidspunkt på spørgsmål om aktiviteter på reden – for eksempel, når ørnene kommer med bytte - så vi kan spole tilbage og se, hvad der foregik.

Kameraet ved reden er en del af DOF Projekt Ørns mange års arbejde med at sikre og beskytte Danmarks nye bestand af havørne. Hvis du vil vide mere om DOF’s arbejde med ørne og den danske bestand, kan du finde oplysninger her:

Du kan også læse den seneste årsrapport, som du kan finde i pdf-format her.

Vi anbefaler at bruge Chrome eller Firefox for bedste afspilning. God fornøjelse.

Støt Projekt Ørn her eller via MobilePay til 673526 - husk at skrive ØrneTV i kommentaren. Tak.


Skriv en kommentar
-> skriv en kommentar
Kommentarer
-> kommentarer