Ynglende glente fundet død under reden

tirsdag 26. april 2005 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Endnu en rød glente er fundet død i Danmark. Det er kun få dage siden at en anden rød glente blev fundet død i Borrevejle Skov på Sjælland. Glente nr. to blev fundet af dyrlæge Lars Fenger Nielsen lørdag den 23. april i en skov ved Tørring vest for Horsens.
Knud Flensted

Fuglen der var den ene part i et ynglepar, lå umiddelbart neden for redetræet. En anden glente, formodentlig magen, holdt stadig til omkring redestedet. Nær ved glentereden yngler også et ravnepar, og det er formentlig ravnene der har hakket og spist en del af brystkødet på glenten. Der er en chance for at den overlevende glente kan nå at tiltrække en ny mage, så de kan nå at yngle i år.

Dyrlæge Lars Fenger Nielsen, der er en af DOF's aktive glenterede-caretakere, har selv røntgenfotograferet den døde glente, og disse fotografier viser at den ikke er skudt. Der er heller ikke noget, der umiddelbart tyder på akut forgiftning. Fuglen er nu sendt til obduktion hos Danmarks Fødevareforskning i Århus, og resultaterne herfra foreligger i løbet af nogle uger.

Også en musvåge fundet død
I Apager Skov mellem Korsør og Skælskør på Sydvestsjælland er der fundet en død musvåge fredag den 22. april 2005. Den blev desværre ikke indsamlet til nærmere undersøgelse. Derfor bliver det næppe opklaret hvad den er død af.