Endnu en havørn er forsvundet i Odense Fjord

torsdag 5. maj 2011 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Den ene fugl fra havørneparret ved Egensedybet på Fyn er på uforklarlig vis forsvundet, oplyser DOF.
I starten af november 2010 kunne Dansk Ornitologisk Forenings lokale observatør meddele, at et nyt havørnepar sås i området omkring Egensedybet og ”havørneøen” Leammer.

Familielivet udviklede sig planmæssigt, og mange folk kunne i det tidlige forår nyde ørnenes imponerende flugt over området. Omkring 19. marts begyndte fuglene at ruge på de nylagte æg. Men derefter forsvandt den ene af fuglene på uforklarlig vis. Den blev sidst set ved reden d. 28. marts.

Den enlige ørn fortsatte med at ruge, og æggene klækkede sandsynligvis umiddelbart efter påske. Den tilbageværende ørn forsøgte angiveligt at opfostre de nyklækkede unger alene, men ungerne døde formentlig efter en uges tid, og den 30. april opgav den sidste voksne ørn endeligt og forlod redestedet.

DOF’s redekoordinator har med tilladelse fra Naturstyrelsen været i land på Leammer og ledt efter den forsvundne ørn på øen. Men uden resultat.

Tilbage i forrige ynglesæson 2010 oplevede vi det rystende giftdrab på ikke mindre end 2 havørne ved reden på Leammer i Odense Fjord. Drabet var planlagt og tog livet af den voksne hun og den store unge i reden. De blev fundet med forgiftet duekød i kroen og halsen, og tæt under reden blev fjer og bytterester fundet af DOF's redekoordinator. På trods af politiets arbejde og en stor dusør på 50.000 kr. er det ikke lykkedes at pågribe gerningsmanden.

Kontakt for yderligere information:

Redekoordinator
Anders Vedel, tlf. 41 40 40 35

Formand for Dansk Ornitologisk Forening Fyn
Henrik Kalckar Hansen tlf. 30 70 90 38 / arb. 63 75 09 91