Endnu en fredet rovfugl er fundet skudt nær Saltbæk Vig

torsdag 19. marts 2009 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
I starten af marts blev der fundet en skudt havørn ved Saltbæk Vig nær Kalundborg. Nu er der fundet yderligere en skudt rovfugl i samme område. Denne gang er det en fredet spurvehøg, der blev fundet skudt i lørdags. Spurvehøgen er skudt i hovedet på nært hold ved en sommerhushave i byen Saltbæk.
Tine Stampe
Mandag blev spurvehøgen sendt til obduktion på Zoologisk Museum, der kunne fastslå, at der i fuglens kranium var et rundt hul svarende til diameteren på et haglprojektil, formentlig fra et luftgevær. Høgen havde ligget død i nogen tid inden den blev fundet.

En skuddræbt spurvehøg er endnu en grov overtrædelse af jagt- og vildtforvaltningsloven, og DOF anmeldte derfor straks fundet til politiet på Midt- og Vestsjælland, da det stod klart at skuddet med sikkerhed kunne fastslås som dødsårsagen, oplyser Knud Flensted, biolog i Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Politiet er allerede er i gang med at efterforske sagen om den skudte havørn ved Saltbæk Vig.

Spurvehøgen er almindelig yngle- og trækgæst i Danmark, og den lever fortrinsvis af småfugle.

DOF opfordrer alle til at holde øjne og ører åbne i den kommende tid. Hvis man har mistanke om ulovlige fuglefælder eller har kendskab til ulovlig efterstræbelse af rovfugle, så skal man straks kontakte politiet og Skov- og Naturstyrelsen (www.sns.dk), der fører tilsyn med overholdelsen af jagt- og vildtforvaltningsloven. DOF modtager også meget gerne informationer, hvis nogen har kendskab eller mistanke om ulovlig jagt på rovfugle. I Danmark er alle rovfugle totalfredede.

Yderligere oplysninger:

Knud N. Flensted, biolog i DOF, telefon 3328 3833, mobiltelefon 2124 2275