Fuglene får en kvindelig stemme i Danmarks første nationalpark

torsdag 18. december 2008 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forenings plads i bestyrelsen for Nationalpark Thy tilfaldt Henriette Tøttrup Hansen, der er næstformand i DOF Nordvestjylland. Hun er en af 7 kvinder i den 13 personer store bestyrelse
Jan Skriver
Hun er 34 år, og hun har været medlem af Dansk Ornitologisk Forening, siden hun var 18. De seneste to år har hun været næstformand i DOF Nordvestjylland.

Nu er Henriette Tøttrup Hansen blevet udpeget som DOF’s repræsentant i bestyrelsen for Nationalpark Thy, hvor kvinderne kønspolitisk set har overtaget.

Venstres miljøminister Troels Lund Poulsen har udpeget 7 kvinder og 6 mænd til nationalparkens bestyrelse.

- Jeg vil arbejde for at sikre uforstyrrede områder i Nationalpark Thy, hvor sky og sjældne ynglefugle kan være i fred. Jeg mener, at hensynet til naturen skal sættes i højsædet. Men jeg vil også gøre en indsats for at formidle egnen, så flere danskere får øjnene op for Thys kvaliteter. Nordvestjylland er et udkantsområde og på flere måder et glemt hjørne af Danmark, siger Henriette Tøttrup Hansen, der er født i Lemvig.

Hun har dog boet det meste af sin tid i et andet af Danmarks udkantsområder, nemlig på Bornholm.

Hendes store begejstring for fugle tog afsæt i sydøst på en fuglelejr på Christiansø, hvor der var nærkontakt med fuglene, enten de hvilede på deres træk eller blev ringmærket og håndteret.

Nu er hendes ornitologiske begejstring vendt mod de vidtstrakte, åbne vidder i nordvest med klitheder på kanten af havet.

- Jeg håber, at vi i bestyrelsen får mulighed for at tænke stort i sammenhængende natur. Det bliver i hvert fald spændende at deltage i pionerarbejdet med at afstikke kursen for nationalparkens udvikling, siger Henriette Tøttrup Hansen, der er uddannet gartner og arbejder som blomsterdekoratør.

Hun bor med sin mand med udsigt til Limfjorden nær landsbyen Junget ikke langt fra nordspidsen af det fede Sallingsland nord for Skive.

Henriette Tøttrup Hansen har fra sin bopæl cirka 75 kilometer op til de magre klitheder i Nationalpark Thy.

DOF’s næstformand i Nordvestjylland er i bestyrelsen for nationalparken kommet i selskab med Hanstholms tidligere borgmester Ejner Frøkjær, der er formand, Ole Westergaard, Thisted Kommune, Helle Sievertsen, Sydthy lokalafdeling af Danmarks Naturfredningsforening (DN), Jacob Funder, Friluftsrådet, Sisse Wildt, VisitNordjylland, Niels Jørgen Pedersen, Landbo Thy, Jytte Nielsen, Museet for Thy og Hanherred, Hans Buck, Thy Erhvervsråd, Lone Mark, Netværk af Aktive Kystbyer, Mona Kyndi Pedersen, Støtteforeningen for Nationalpark Thy, Tage Espersen, Danmarks Jægerforbund, og Ditte Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen.

Nationalparkbestyrelsens første store opgave bliver at udarbejde en overordnet plan for Nationalpark Thy. Den skal være vedtaget senest 31. marts 2010 og er herefter grundlaget for bestyrelsens arbejde.

Yderligere oplysninger:

Dansk Ornitologisk Forening.
33 28 38 00.