Trafik truer sjælden høgeugle

mandag 9. januar 2006 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Siden midten af december har der holdt høgeugler til i Korsø Plantage mellem Hjardemål og Hanstholm i Thy. Før jul blev den ene af uglerne offer for trafik. Den overlevende høgeugles daglige jagter i det lave terræn er russisk roulette, for den krydser jævnligt i lav højde en trafikeret landevej, oplyser DOF.
Jan Skriver
Høgeuglen sidder i toppen af granen som attraktiv ornitologisk julepynt, der fik lov til at komme med ind og pryde i det nye år.
Med sine stirrende gule øjne overvåger den hver en bevægelse på dens jagtmark. Og med en hørelse hinsides vores fatteevne lokaliserer den en gnaver.

Så letter uglen og med en profil som en muskuløs høg jager den over landevejen og lander nær rabatten.

Pyha, det gik godt endnu engang, for der var en pause i trafikken.
Men hvor længe vil denne tillidsfulde og trafik-naive sjældenhed, der måske stammer fra øde finske eller russiske granskove, klare jagten uden skrammer?

Vi får se.

En af høgeuglens artsfæller er allerede blevet offer for en bil i området.
Kort før jul blev den i kanten af vejen fundet med en brækket vinge. Uglen var blevet ramt af trafikken på landevejen mellem Hanstholm og Østerild.

På det tidspunkt troede ornitologerne, at der kun var én høgeugle i området. De havde i flere dage valfartet til Korsø Plantage for at opleve den sjældne uglevisit.
I kraft af den ene ugles uheld fik de vished for, at to høgeugler var på besøg.

Den uheldige høgeugle med den brækkede vinge stod ikke til at redde. Den blev aflivet af en dyrlæge.
Den overlevende ugle jager fortsat hver dag i det terræn af brakmarker i udkanten af Korsø Plantage, som den trafikerede landevej skærer igennem.

Forhåbentlig er trafikken ugleset.