Netfugl 2.0 trækker i yngledragten og leverer nyheder fra felten

torsdag 8. oktober 2020
Den nye opdatering af Netfugl 2.0 giver læsestof til mange timer, nyheder fra den feltornitologiske verden og et nyt design.
Af Anton Gundersen Lihn

 N5A4843 Verdens ende Grenen 5 6 15 1Det nye Netfugl byder nu på dugfriske feltornitologiske nyheder og artikler og et nyt design. Foto: Jørn Skeldahl.

Netfugl 2.0 har fældet og er trukket i yngledragten i form at et nyt moderne design. Og så er siden blevet fyldt med feltornitologiske artikler og nyhedshistorier fra felten.

Denne anden etape af lanceringen af Netfugl 2.0 sætter for alvor skub i indholdet på den længe ventede feltornitologiske platform.

Først og fremmest vil dugfriske feltornitologiske nyheder og artikler løbende udkomme på det nye Netfugl.

Nye og gamle artikler på Netfugl 2.0

Netfugl 2.0 har tilknyttet en redaktionsgruppe og en fast ekstern skribent i felten i form af Henrik Haaning. Sammen vil redaktionsgruppen og Henrik Haaning sikre, at der jævnligt udkommer nyheder og artikler på Netfugl 2.0, ligesom der gjorde på Pandion og det gamle Netfugl indtil for nyligt.

Udover spritnye artikler er Netfugl 2.0 også udstyret med et arkiv med cirka 350 artikler, der er overført fra Pandion og mere end 1100 artikler fra det gamle Netfugl. Med andre ord er der læsestof nok til mange timer, for eksempel er der mulighed for at genlæse vejledningen i at skelne en lundsanger fra en nordsanger.

Moderne design

En anden væsentlig ændring ved anden etape af Netfugl 2.0 er det visuelle udtryk. Designet på hjemmesiden har fået en gevaldig overhaling, så man nu møder en hjemmeside i et moderne og tidssvarende design, der også er optimeret til besøg fra din smartphone.

Forsiden er også blevet udstyret med nye funktioner i form af lister med de seneste kryds, seneste nyheder fra de vigtigste danske og udenlandske fuglesider og selvfølgelig de seneste nyheder fra det nye Netfugl selv.

- Vi glæder os til at byde alle danske feltornitologer indenfor på det nye Netfugl 2.0, og vi håber, at I alle vil bidrage med artikler, nyheder, finderberetninger og snart også fotos og kommentarer. Lad os sammen skabe et fedt nyt Netfugl, siger Mark Desholm, der er leder af DOFs Naturafdeling.

Netfugl 2.0 overtager stafetten fra Pandion og Netfugl

Netfugl 2.0 blev som planlagt sendt på vingerne i en temmelig skrabet udgave i midten af april i år. Det var første etape, hvor de vigtigste funktioner var opdaterede udgaver af krydslisterne, der blandt andet taler sammen med brugernes egne observationer i DOFbasen.

Når Netfugl 2.0 er færdigudviklet vil det indeholde de funktioner man kender fra det gamle netfugl, men i en moderne version. Tredje etape forventes at være klar omkring vinteren 2020/2021.

I forbindelse med, at Netfugl 2.0 nu er udstyret med artikler og nyheder, vil Pandion blive lukket ned, da både gamle og kommende artikler er flyttet til det nye Netfugl. Opdateringen betyder også, at der ikke længere vil udkomme nye artikler på det gamle Netfugl, da den funktion nu er på Netfugl 2.0.

Yderligere oplysninger

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00

Lasse Elmkvist Albrechtsen, DOF's projektleder på Netfugl 2.0
E-mail: netfugl@netfugl.dk