DOFs formand med tre klare ønsker til en ny regering

tirsdag 11. juni 2019 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Danmarks kommende regering skal følge op på de grønne løfter fra valgkampen med det samme. Det fremgår af altinget.dk, hvor cheferne fra fem toneangivende miljøorganisationer, kommer med deres ønsker til miljø- og naturområdet.
Toke F. Nyborg

Pressebillede Egon Ostergaard Formand DOF BirdLife intern brug web
Fototekst: DOFs formand, Egon Østergaard, har blandt andet en klar forventning til, at en ny regering udlægger betydeligt mere urørt skov og tilgodeser naturen, når landbrugsstøtten skal uddeles.


DOF er blandt de toneangivende organisationer, som Altinget.dk har bedt komme med et bud på, hvor en ny regering skal lægge sine kræfter på miljøområdet.

DOFs formand, Egon Østergaard, har blandt andet en klar forventning til, at en ny regering udlægger betydeligt mere urørt skov og tilgodeser naturen, når landbrugsstøtten skal uddeles:

"Der skal først og fremmest ske det, at de gennemfører det, de har lovet. Det vil i sig selv være rigtig godt. Man har jo lovet meget her i valgkampen. Socialdemokratiet har jo meldt klart ud angående udlægning af betydeligt mere urørt skov. Det i sig selv vil være fantastisk."

Og hvis de skulle gå endnu videre, end de allerede har lovet?

"Der er et tema i det, den forrige regering gjorde, da den reducerede vores Natura 2000-områder. Den sag ligger nu hos EU, blandt andet fordi vi i DOF har klaget. Jeg har en forventning om, at en ny regering vil kigge på den sag med friske øjne og lade den falde ud til naturens fordel, så vi kan få genoprettet noget af den skade, der er sket."

Er der andre sager, hvor retningen i din optik bør ændres?

"Der skal også tages en beslutning angående udmøntningen af EU's landbrugsstøtte fra 2020. Som jeg har forstået det, får vi en større grad af national selvbestemmelse over den. Hvis det bliver tilfældet, har jeg en klar forventning om, at regeringen vil overveje, hvordan man kan tilgodese naturen, når man uddeler landbrugsstøtten."

Læs hele artiklen på altinget.dk Miljøchefernes ønsker til en ny regering: "Vi har en klar forventning om, at der skal leveres nu"