Hva’ for en fugl?

onsdag 21. juni 2017 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Nu kommer DOFs fuglebog til alle os med android-telefoner.
Tine Due

20170621 nyhed hva for en fugl B

Vi er mange, der gerne vil vide mere om de danske fugle – ikke mindst når vi er midt i højsæsonen for udendørs liv. Og nu er DOFs fuglebog klar til de mest almindelige smartphones på markedet. Og ikke mindst klar til sommerferien for store og små i det danske land.

6.600 har allerede downloadet appen til iPhone – og nu er den også klar til android.

Som Carl Emil på 9 år siger det:

– Min far synes, det er irriterende, at han kun kan hjælpe mig på min den gamle iPhone. Så nu bliver han helt sikkert glad for at kunne bruge sin egen mobil.

Facts om app’en

DOFs Fuglebog er en miniudgave af en almindelig fuglebestemmelsesbog. Den henvender sig især til dem, som ikke kender så meget til fugle endnu, men gerne vil blive bedre til at genkende dem i haven og i naturen. Appen kan hjælpe med at artsbestemme, hvilken fugl man har set, ud fra blandt andet størrelsen og farven på fuglen.

Når du har fundet ud af, hvilken fugl du har set, kan du markere, at du har set den. Appen gemmer, de fugle du har set, på din egen private liste over arter, så du kan holde styr på alle de fugle, du kender. Og så er den selvfølgelig gratis.

Flere funktioner

Hvis du allerede ved hvilken fugl, du har fundet, eller bare vil lære lidt mere om en bestemt fugl, kan du søge på fuglen og læse om den. Prøv også kræfter med de små quizzer, hvor man skal finde tre forskellige fugle i en bestemt kategori.

Appen vil for den trænede fuglekigger måske blot være et redskab til at holde styr på sine fuglelister i funktionen ”min fuglebog”. Eller som redskab til at indvie den mindre trænede i fuglekiggerens fortræffeligheder. Sammenlign artslister med venner og familie, og bliv klogere på fuglenes verden.

NB. Hvis man vil prøve sin egen fugleviden af kan man kan man downloade og folde sin egen flip-flap og let slå naboen med app’en lige ved hånden til at besvare spørgsmål. Prøv det!

DOFs Fuglebog til iPhone og til android er en del af Dansk Ornitologisk Forenings aktuelle projekt Fugle Overalt, der er finansieret af Nordea-fonden.