Sønderjysk havørn døde sandsynligvis af en infektion

torsdag 11. juni 2015 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Undersøgelser tyder ikke på, at den stærkt svækkede havørn fra Møgeltønder døde af en forgiftning. Den voksne havørn, der blev fundet på en mark, døde sandsynligvis af en bakterie-infektion i nyrer og lunger.
Jan Skriver
I april blev en voksen havørn stærkt svækket og med fråde om sit kraftige gule næb fundet på en mark i Toghale ved Møgeltønder nær den dansk-tyske grænse.

Det afstedkom en mistanke om, at den fire kilo tunge han-havørn, der ikke havde tegn på ydre skader, var blevet forgiftet.

Det viser sig nu, at havørnen sandsynligvis døde på grund af en bakteriel infektion i nyrer og lunger samt forandringer i kråse og lever.

Det er konklusionen efter en obduktion af den døde havørn, som DTU Veterinærinstituttet har foretaget på foranledning af naturvejleder Iver Gram, dyrlæge Torben Knage-Rasmussen, Dyrenes Beskyttelse og Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Den syge havørn blev fundet af en lokal landmand, hvorpå den kom i pleje på Dyrehospitalet Rise Hjarup ved Åbenrå. Her døde den efter knap et døgn.

DTU Veterinærinstituttet har ikke fundet tegn på forgiftning af den døde havørn.

Yderligere oplysninger

Knud Flensted, biolog, DOF
Mobil: 21 24 22 75

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00