TV-havørne har mistet begge æg

fredag 20. marts 2015 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Havørnene fra DOF’s web-tv har mistet begge æg. Mår eller krage kan være æggetyven.
Uffe Rasmussen
Mange havørne-fans sidder skuffede tilbage i dag og må se langt efter en spændende sommer med havørneunger og det spændende familieliv i havørnereden på Lolland.

En æggetyv har i nat eller tidlig morgen været på æggerov i reden hos det havørnepar, som DOF sender direkte web-tv fra. Begge æg er gået til.

- Det er selvfølgelig naturens gang, men stadig utroligt trist. Primært for vores bestand af havørne, men også for alle de tusinder af havørne-fans, som har glædet sig til at følge parret på Lolland, siger Kim Skelmose, som er projektleder for Projekt Ørn, som holder øje med bestanden af ørne i Danmark.

Han peger på flere mulige skyldige i æggetyveriet.

- Vi har fundet et knust æg under reden, og det tyder på, at en mår har været forbi for at æde æggene. Det kan også være, at en krage har set æggene, hvis de voksne fugle har været af reden, men vi ved det ikke præcist, siger Kim Skelmose.

Kim Skelmose udelukker ikke, at parret lægger nye æg i år.

- Det er sjældent, de lægger æg igen, men vi så et eksempel sidste år med et par, der lagde æg så sent som i maj, efter deres første rede var faldet ned. De fik en unge på vingerne, selv om det nærmest er to måneder senere end, hvad de plejer. Så vi kan håbe, vi er heldige, at dette erfarne par skynder sig at lægge et eller to æg igen, siger Kim Skelmose.

Det er kikset med at få optagelser, der viser, hvad der er sket.

Se optagelse af den nu tomme rede fra i dag


Glæd dig over sidste års succes med æg og unger - del 1 og del 2 (nederst):
2 æg - så godt gik det en dag i marts 2015