Hvilken rovfugl er det?

DOF Sydvestjylland, Esbjerg Kommune
TORSDAG 17. SEPTEMBER 2015
 KL. 19:00 - 21:30
 Foredrag/møder/Turrapport

Rovfuglene er populære fugle og ses overalt i landskabet. Især i efterårsmånederne får vi besøg af mange flere Musvåger, Fjeldvåger, Havørne osv.

Når man skal kende fuglene fra hinanden, er det vigtigt at have helt styr på de mest almindelige arter. Derfor er det næsten tarveligt at netop den almindelige Musvåge optræder i så mange farvevarianter, at man nemt kommer i tvivl.

Men det er faktisk ikke så svært!
Denne aften lærer vi, hvordan man adskiller Musvågerne fra Fjeldvågerne alle de andre lignende rovfugle. Marco Brodde vil forsøge at guide os igennem ved hjælp af billeder og ord.

TILMELDING 

ikke nødvendig.KONTAKT Marco ´Brodde, 4095 4563 (marcorohdebrodde@gmail.com)

MØDESTED 

Storm P-salen, Hovedbiblioteket, Nørregade 19, EsbjergGPS 55.4692, 8.45473
SE STORT KORT

TURRAPPORT

DOF Sydvestjylland havde indbudt til en aften med naturvejleder og næstformand i DOF, Marco Brodde, der i Storm P. Salen på biblioteket fortalte om bestemmelse af rovfugle.

En lydhør gruppe af både aktive doffere og almindeligt fugleinteresserede fik en grundlæggende indføring i den ikke helt lette  bestemmelse af vores almindeligste rovfugle i felten. Marco illustrerede sine grundregler for rovfuglebestemmelse med både fotos og egne illustrationer.

Nogle få enkle tommelfingerregler kan, fortalte Marco, faktisk være en stor hjælp for både den erfarne fuglekigger og nybegynderen. Og så kan man nå langt i bestemmelsen af rovfugle med nogle få forberedelser som at kigge i kalenderen og være sig sin lokalitet bevidst.

Og ellers er den - for alle ornitologer - gyldne regel: Kik på fuglen (og ikke i fuglebogen eller på mobilen) evigt gyldig.

Rovfugle-foredraget udviklede sig iøvrigt til en generel debat om interessen for fugle, og hvordan den giver sig meget forskelligt udtryk - fra hitjægeren til havefugle-observatøren.

/Peter Tougaard