Uldum kær - Nattergaletur

DOF Sydvestjylland, Hedensted Kommune
TIRSDAG 4. JUNI 2024
 KL. 18:00
 Fugletur/Turrapport/Begyndertur

Uldum kær, Danmarks største kær, er et 1200 ha. stort sammenhængende kærområde. Et sikkert område for Nattergalen, tag madpakken med, og vi vil nyde den til akkompagnement af sandsynligvis flere syngende Nattergale. Og så er der jo alt det andet. Vi skal rundet i området, hvor der er gode muligheder for Blåhals, Græshoppesanger, Kærsanger og alle de mere almindelige sangere mm.

 

TILMELDING 

senest 1. juni til Åge Gejl Hansen, aagegejl@gmail.com, tlf. 50545619TURLEDER Åge Gejl Hansen, 5054 5619 (aagegejl@gmail.com) og Kim Mogensen, ()

KONTAKT Åge Gejl Hansen, 5054 5619 (aagegejl@gmail.com)

MØDESTED 

For samkørsel: P-pladsen ved Brugsen i Starup, Gl. Grindstedvej 1, 7200 Grindsted kl. 18.00

Alternativt: Fugletårnet/shelterpladsen, Kærvejen 59, 7171 Uldum kl. 19.00GPS 55.6529, 8.81594
SE STORT KORT

TURRAPPORT

Kl. 19.00 mødtes 16 personer ved shelterpladsen i Uldum Kær.
Allerede da vi stod ud af bilerne, kunne vi høre de første Nattergale, så en god begyndelse. Vejret var måske ikke det bedste, lidt småkoldt og en frisk vind og nogle tunge skyer, som gav lidt bekymring om vi også skulle få regn på turen.
Det holdt heldigvis tørvejr på hele turen, der kom først lidt vand, da vi fik kaffen ved 22-tiden.

Nok på grund af den kølige vind, var der ikke meget fuglesang til at begynde med. En Hvid Vipstjert, to Knopsvaner og et par Rørspurve lod sig se på den første del af turen. Vi gik med stien ud i kæret hen over Gudenåen. Gøg, Land-og
Bysvale, Mursejler og Rørhøg blev set her, et par små flokke af Grågæs og Stære overflyvende.
Senere, på turen gennem krattet, blev hørt Kærsanger, Løvsanger, Gransanger, Tornsanger, Munk, Sangdrossel, Solsort og Gærdesmutte.
Der blev til sidst lidt spredning på holdet, så ikke alle fik set Dobbeltbekkasin, Skægmejse og Canadagås, men jeg tror, at alle fik hørt Sivsanger, Rørsanger og Rørdrum.

Det blev til en tur på små 5 km, så kaffen var tiltrængt da vi kom tilbage til bilerne. Kaffen blev nydt til aftenkoncert af et par syngende Nattergale, Solsorte og Gøg.

Tekst: Åge Gejl Hansen

Foto: Søren Peder Nielsen