EuroBirdwatch 2021 på sydspidsen af Danmark

DOF Storstrøm, Gedser Fuglestation, Guldborgsund Kommune
LøRDAG 2. OKTOBER 2021
 KL. 09:00 - 13:00
 Fugletur/Event

Kom og vær med, når Gedser Fuglestation er med til at fejre fugletrækket på EuroBirdwatch21 lørdag 2. oktober! Vi står klar på Gedser Odde til at tælle dagens fugletræk og fortælle om det fra klokken 9 til 13. Det foregår, mens trækket er mest intenst i hele Europa, og sidste år talte vi 5.260 fugle på EuroBirdwatch20, da de passerede Danmarks sydligste punkt. Desuden har vi et hold ringmærkere i fuld sving i fugelstationens have, og vi regner med, at det et par gange i løbet af formiddagen vil være muligt at præsentere ringmærkede fugle fra dagens træk.

Gedser Odde er et stort ’vejkryds’ med tusindvis af ænder og andre havfugle på vej ud af Østersøen mod vest, samtidig med at der foregår et stort træk af landfugle fra nord mod syd.

Derfor er det også en selvfølge, at Gedser Fuglestation sammen med de to andre store fuglestationer i DOF/BirdLife Danmark deltager i det store fælles arrangement, som EuroBirdwatch er i Europa med tællinger og markering af fugletrækket. I 2021 deltager ornitologiske foreninger inden for BirdLife i 27 europæiske lande i løbet af weekenden 2.-3. oktober. I mange af landene er der ligesom i Danmark aktiviteter på flere lokaliteter. Det fortæller vi mere om på selve dagen på Gedser Odde.

Gedser Fuglestations arrangement er åbent for alle, der har lyst til at være med.

 

Kontaktperson for EuroBirdwatch ved

Gedser Fuglestation:

Ole Friis Larsen, mobil 40 91 80 71.

 

TURLEDER Gedser Fuglestation, ()

KONTAKT Ole Friis Larsen, 40 91 80 71

MØDESTED 

Kør gennem Gedser by, forbi fyret til den store P-plads ved stranden.