Ringmærkning på Keldsnor Fuglest. med Ørneklubben

DOF Fyn, DOFs Ørneklub, DOF Fyn og Keldsnor Fuglestation, Langeland Kommune
SøNDAG 19. SEPTEMBER 2021
 KL. 08:00 - 10:00
 Fugletur/Begyndertur/Event/Børn og unge

Hvert efterår trækker millionvis af fugle ned gennem Danmark på vej til deres vinterkvarter i enten Afrika eller Sydeuropa, ja nogle trækker endda til Inden. 

På Keldsnor Fuglestation - KNF - arbejdes med formidling om fugle og ikke mindst med ringmærkning. Ringmærkning er med til at skabe viden om fuglenes overvintringsområder og udsving i bestandenes størrelser. Hvert år ringmærkes der flere tusinde fugle i Gulstavområdet af KNF. Søndag den 19. september får du mulighed for at følge ringmærkningen på nærmeste hold med en af KNF's ringmærkere, Michael Bjerregaard.

Mange kender rovfugletrækket på Langeland, men faktisk foregår der et meget større træk om natten af småfugle. Mange småfugle skal flyve tusindevis af kilometer, og de har der for brug for at proviantere undervejs, det sker blandt andet i krattene på Sydlangeland, inden det næste store stykke af rejsen skal udfolde sig.

Kom og oplev de fantastiske fugle på helt tæt hold og måske endda vores mindste fugl, Fuglekongen, på kun 7 gram, inden de begiver sig videre på deres farefulde færd sydpå. Det er tit en stor oplevelse at se de små spurvefugle på nært hold frem for i kikkert, især for børn.

TILMELDING 

Tilmelding sker ved at skrive en mail til mads.oddershede(a)dof.dk med navnet på Ørneklubmedlemmet samt, hvor mange andre I deltager og på hvilken tur. Der kan maks. deltage én voksen pr. barn.  I er først sikret plads, når I får en bekræftelse pr. mailKONTAKT Mads K. Oddershede, 33283807 (mads.oddershede@dof.dk)

MØDESTED 

Mødested: ved p-pladsen ved Gulstav Mose søndag den 19. september kl. 08.00.

https://map.krak.dk/?c=54.733740,10.652103&z=12&r=car;F00;-1;54.728701;10.691213;Gulstavvej;0;0;&fs=true